Μέσι: Δεν έχει πρόβλημα με τον τεχνητό χλοοτάπητα όπως οι παλιοί αστέρες του MLS

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πρόθυμος να παίξει σε τεχνητό χλοοτάπητα, σε αντίθεση με προηγούμενα αστέρια του MLS.

Μέσι: Δεν έχει πρόβλημα με τον τεχνητό χλοοτάπητα όπως οι παλιοί αστέρες του MLS

Στη συνέντευξη Τύπου του Λιονέλ Μέσι την Παρασκευή-την πρώτη του μετά την ένταξή του στην Ίντερ Μαϊάμι τον Ιούλιο- ο Αργεντινός σούπερ σταρ ξεκαθάρισε ότι οι τεχνητοί χλοοτάπητες δεν θα τον εμποδίσουν να εμφανιστεί σε κανένα από τα επερχόμενα παιχνίδια της νέας του ομάδας.

Οι εμφανίσεις του Μέσι στους πρώτους έξι αγώνες του με την Ίντερ Μαϊάμι έχουν σιωπήσει τις περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με το επίπεδο δέσμευσής του στην τελευταία του προσπάθεια. Με τα εννέα γκολ που έχει πετύχει οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του Leagues Cup και η Ίντερ Μαϊάμι δεν έχει χάσει ακόμα με τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν είχε νίκη σε 11 αγώνες πριν από την άφιξή του. Η Ίντερ Μαϊάμι θα αντιμετωπίσει την Νάσβιλ SC στον τελικό του Leagues Cup το βράδυ του Σαββάτου στο Geodis Park, το οποίο έχει φυσικό χόρτο, αλλά η μόνη αμφιβολία που παρέμενε για τον Μέσι στην Αμερική ήταν αν θα μπορούσε να αντισταθεί στην τάση των γηραιών αστέρων που έχουν έρθει στο MLS από την Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια και αποφεύγουν να παίζουν αγώνες στις τεχνητές επιφάνειες του πρωταθλήματος.

Την Παρασκευή, ο 36χρονος Μέσι διέλυσε αυτούς τους φόβους λέγοντας ότι ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν τον ενοχλεί.

«Η αλήθεια είναι ότι τα νιάτα μου τα πέρασα σε τεχνητό χλοοτάπητα, όλη μου η ζωή ήταν σε αυτό το γήπεδο», είπε. «Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει καιρός από τότε που έπαιξα σε τεχνητό χλοοτάπητα, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ ξανά».

Αν και αποτελεί σπανιότητα στα υψηλότερα επίπεδα του παιχνιδιού στην Ευρώπη, έξι γήπεδα του MLS διαθέτουν τεχνητό χλοοτάπητα: το Lumen Field του Σιάτλ, το BC Place του Βανκούβερ, το Providence Park του Πόρτλαντ, το Gillette Stadium της Νέας Αγγλίας, το Bank of America Stadium της Σάρλοτ και το Mercedes-Benz Stadium της Ατλάντα, το οποίο η Ίντερ Μαϊάμι θα επισκεφθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το αφεντικό του Μέσι, ο συνιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ, είχε εκφράσει έντονα τα προβλήματά του με τον τεχνητό χλοοτάπητα όταν έπαιζε στους LA Γκάλαξι από το 2007 έως το 2012.

«Ως επαγγελματίας αθλητής, δεν μπορείς να παίζεις ένα παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο σε τέτοιου είδους γήπεδο», δήλωσε ο Μπέκαμ το 2007, αφού έμεινε εκτός αγώνα με το BMO Field του Τορόντο, το οποίο είχε FieldTurf εκείνη την εποχή (τώρα έχει υβριδικό γρασίδι), λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. «Αυτό που κάνει στο σώμα σου ως ποδοσφαιριστής, είσαι στα κομμάτια για τρεις μέρες μετά από αυτό».

«Κάθε παιχνίδι, κάθε ομάδα θα έπρεπε να έχει γρασίδι, χωρίς αμφιβολία. Δεν μπορείς να ζητήσεις από κανέναν αθλητή να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο στο FieldTurf».

Ο πρώην συμπαίκτης του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, ο Τιερί Ανρί, απέφυγε επίσης τον τεχνητό χλοοτάπητα κατά την διάρκεια της θητείας του στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς από το 2010 έως το 2014, καθώς στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον αχίλλειό του.

«Ίσως πρέπει να σας το υπενθυμίσω», δήλωσε ο Χένρι το 2011. «Ο χλοοτάπητας είναι ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα που έχω δει για να παίζουμε σε αυτόν».

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα στο γόνατο, έμεινε εκτός από την έναρξη της σεζόν του Μόντρεαλ το 2016, επειδή οι τέσσερις από τους πέντε πρώτους αγώνες τους διεξήχθησαν σε χλοοτάπητα και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ένας άλλος πρώην συμπαίκτης του Μέσι, ορκίστηκε να παίζει μόνο σε χλοοτάπητα με τους LA Γκάλαξι στα πλέι οφ. Είχε επίσης προηγουμένως υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

«Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στο χλοοτάπητα», δήλωσε ο Ιμπραΐμοβιτς το 2018. «Και προσπάθησα να παίξω στον χλοοτάπητα στο Πόρτλαντ και ένιωσα πολύ άσχημα».