O νέος Ζαρντίμ του Ολυμπιακού

Ο πρώτος από τους Πορτογάλους τεχνικούς του Ολυμπιακού αποτελεί πάντα ένα γοητευτικό μυστήριο. Ο τελευταίος, του μοιάζει σε πολλά.

O νέος Ζαρντίμ του Ολυμπιακού

Μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μονακό, καθώς το ξεκίνημα της σεζόν είναι απογοητευτικό για την ομάδα του Πριγκηπάτου, ευρισκόμενη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στο Champions League. Μια ομάδα που «μεγάλωσε» από πλευράς αγωνιστικής προόδου και επιτυχιών στα χέρια του Πορτογάλου προπονητή, για τον οποίο ο Ολυμπιακός θα είναι πάντοτε ο πρώτος σύλλογος που δοκίμασε μακριά από την πατρίδα του και άρχισε να «χτίζει» τη διεθνή καριέρα του.

Με την Μονακό ο Ζαρντίμ κατάφερε να πάρει πρόπερσι το γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες σεζόν ήταν στη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά μία σεζόν και τα προημιτελικά την προηγούμενη του Champions League, σε σπουδαίες επιτυχίες για την γαλλική ομάδα. Με την Γιουβέντους να αποδεικνύεται ανυπέρβλητο εμπόδιο και στις δύο περιπτώσεις για ακόμη πιο ψηλά. Έφτασε επίσης σε τελικούς του γαλλικού Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι πάντα ανίκητη.

Όμως η Μονακό με τον Ζαρντίμ ήταν πάντοτε πολύ δυνατή, ανταγωνιστική και με πνεύμα νικητή. Όπως είχε συμβεί και με τον Ολυμπιακό,στο διάστημα της παρουσίας του Πορτογάλου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Θυμίζουμε ότι είχε κάνει 25 ματς, με 19 νίκες (ανάμεσά τους αυτές με Άρσεναλ και Μονπελιέ στην Γαλλία, αλλά και το 0-4 με την ΑΕΚ), ενώ είχε χάσει 3 φορές (από Σάλκε τις δύο και από Άρσεναλ στην Αγγλία) και είχε 3 ισοπαλίες (όλες εκτός, με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη). Ήταν πρώτος και είχε προκριθεί στην Ευρώπη, αλλά το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα δεν ήταν ελκυστικό κι αυτό οδήγησε στην απόφαση να διακοπεί η συνεργασία.

Ο Ζαρντίμ πήγε για έναν χρόνο στην Σπόρτινγκ κι από κει στην Μονακό για μια τετραετία γεμάτη επιτυχίες, για τις οποίες αισθανόταν όμορφα και κάθε φίλος του Ολυμπιακού. Όπως νιώθει υπέροχα βλέποντας τον Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα και τον Σίλβα στην Premier League. Ή όταν ο Μίτσελ είναι πάντα μέσα στους υποψήφιους για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τωρινός Πορτογάλος του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς, μοιάζει πολύ σε φιλοσοφία, ιδέες και τρόπο δουλειάς με τον Ζαρντίμ. Έχει την απόλυτη στήριξη από τον Ολυμπιακό και τον κόσμο για να προχωρήσει έτσι όπως πρέπει και να φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα. Κάνοντας μεγάλες διακρίσεις εδώ και όχι κάπου αλλού...