Μίλαν: Με... νέα ομάδα και νέους στόχους στην Μπολόνια

Πολλά άλλαξαν στη Μίλαν το καλοκαίρι και ο Στέφανο Πιόλι θα οδηγήσει την ομάδα του στη Μπολόνια την Δευτέρα (21/8) ελπίζοντας να αποδείξει ότι είναι σοβαρή υποψήφια για τον τίτλο.

Μίλαν: Με... νέα ομάδα και νέους στόχους στην Μπολόνια

Τον αποχαιρετισμό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για την Μίλαν ακολούθησαν οι αποχαιρετισμοί του Πάολο Μαλντίνι και του Ρίκι Μασάρα, καθώς και η πώληση του Σάντρο Τονάλι και η αποχώρηση του Μπραχίμ Ντίαζ.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση του διευθύνοντος συμβούλου Τζόρτζιο Φουρλάνι και του επικεφαλής σκάουτερ Τζέφρι Μονκάδα έδωσε στον Πιόλι όχι λιγότερες από οκτώ μεταγραφές με αυτά τα χρήματα: Σπορτιέλο, Ρομέρο, Λόφτους-Τσικ, Πούλισικ, Οκαφόρ, Τσουκουέζε, Ράιντερς και Μούσα.

Η Μίλαν έκανε τις δουλειές της γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε ο Πιόλι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να τους βοηθήσει να δέσουν. Επίσης, άλλαξε σε νέο σχηματισμό, στηριζόμενος στο 4-3-3 για να αξιοποιήσει στο έπακρο μια νέα φουρνιά box-to-box μέσων.

Η δύναμη του Ράφαελ Λεάο στο ένας εναντίον ενός στα αριστερά καθώς και η επιλογή του Πούλισικ ή του Τσουκουέζε στα δεξιά θα πρέπει επίσης να κάνουν τους Rossoneri πιο δυνατούς στα πλάγια.

Ο βασικός στη βάση της μεσαίας γραμμής ήταν ο Ράντε Κρούνιτς καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, ένας νέος ρόλος για τον Βόσνιο στον οποίο έδειξε κάποια δυσκολία στην τοποθέτηση.

Μια μικρή καινοτομία είναι η θέση των αμυντικών: αν ο Τεό Ερνάντεζ έχει μεγάλη ελευθερία και ποικιλία κινήσεων, ο δεξιός μπακ (είτε πρόκειται για τον Νταβίντε Καλάμπρια, τον Αλεσάντρο Φλορέντσι ή τον Πιερ Καλούλου) μπαίνει συχνά μέσα για να βοηθήσει στις φάσεις του χτισίματος και της μετάβασης.

Το αμυντικό τμήμα σε γενικές γραμμές παραμένει υπό δοκιμή. Εκτός από τα παιχνίδια με μικρότερους αντιπάλους, η Μίλαν δέχτηκε γκολ σε κάθε παιχνίδι κυρίως λόγω προφανών λαθών, οπότε αυτό πρέπει να διορθωθεί.

Η ενδεκάδα για την Μπολόνια μοιάζει προφανής. Θα είναι το 4-3-3 με τους Λόφτους-Τσικ, Ράιντερς και Πούλισικ να μπαίνουν αμέσως στα βαθιά. Δεν θα υπάρξουν μεγάλες απουσίες, εκτός από τον Ισμαέλ Μπεννασέρ και τον τιμωρημένο Μουσά.

Ο Πούλισικ έχει το προβάδισμα έναντι του Τσουκουέζε στα δεξιά, ο οποίος είναι έτοιμος να έρθει από τον πάγκο και να βοηθήσει. Η μόνη αμφιβολία αφορά τον ρόλο του δεξιού μπακ: Ο Καλάμπρια έχει αποθεραπευτεί, αλλά στα τελευταία παιχνίδια ο Πιόλι δοκίμασε εκεί τον Καλούλου.