Εθνική Ιταλίας: «Φρένο» από τη Νάπολι για την πρόσληψη του Σπαλέτι

Η Νάπολι ζητά αποζημίωση από την ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να αναλάβει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι την τεχνική ηγεσία της εθνικής. Υποψήφιος και ο Αντόνιο Κόντε για τη θέση.

Εθνική Ιταλίας: «Φρένο» από τη Νάπολι για την πρόσληψη του Σπαλέτι

«Φρένο» στις βλέψεις της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την πρόσληψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι βάζει η Νάπολι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αναζητά τον διάδοχο του Ρομπέρτο Μαντσίνι για την τεχνική ηγεσία και παρότι είχε κινηθεί για την περίπτωση του 64χρονου προπονητή, εν τούτοις οι «παρτενοπέι» ζητούν αποζημίωση για την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου η Νάπολι έκανε δεκτό το αίτημα του Σπαλέτι να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς επιθυμούσε να ξεκουραστεί για έναν χρόνο.

Έτσι, ο 64χρονος έμεινε ελεύθερος, ωστόσο στη συμφωνία των δύο πλευρών μπήκε ένας όρος, με τον οποίο αν ο προπονητής αναλάμβανε σε αυτό το διάστημα την τεχνική ηγεσία μιας άλλης ομάδας τότε θα έπρεπε να καταβληθεί στη Νάπολι το ποσό των 3.250.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Η ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό, ούτε όμως και ο ίδιος ο Σπαλέτι, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου του ιταλικού νότου, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, να τονίζει:

«Ζήτησα εγγυήσεις για το σεβασμό αυτής της χρονιάς βάζοντας μία σχετική ρήτρα. Εάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Ιταλίας αποφασίζει να προσλάβει τον Σπαλέτι θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα. Είναι ζήτημα αρχών, το ιταλικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να ξεφύγει από τον ερασιτεχνισμό».

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Ομοσπονδία κοιτάζει και άλλες λύσεις για τον πάγκο της, με το όνομα του Αντόνιο Κόντε να είναι υποψήφιο. Ο τελευταίος παραμένει ελεύθερος μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Τότεναμ.