Άκε: «Έτοιμοι να πάρουμε το τρόπαιο στην Ελλάδα»

Αποφασισμένοι να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στην Σεβίλη, ειναι στην Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με τον Νέιθαν Άκε.

Άκε: «Έτοιμοι να πάρουμε το τρόπαιο στην Ελλάδα»

Οι κάτοχοι Champions League και Europa League συναντώνται στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται πρώτη φορά για το UEFA Super Cup , απέναντι στην Σεβίλη που συμμετέχει στον αγώνα για 7η φορά στην ιστορία της.

Οι νικητές του «τρεμπλ» θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, γνωρίζοντας ότι τέτοιοι αγώνες σπάνια είναι απλοί, έχοντας την εμπειρία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ίντερ, που νίκησαν με διαφορά ενός γκολ (2-1 και 1-0 αντίστοιχα) για να εξασφαλίσουν το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League αντίστοιχα.

«Οι τελικοί είναι πάντα δύσκολοι. Ποτέ δεν είναι σαν ένα κανονικό παιχνίδι. Παρατηρήσαμε τι συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά και στον τελικό του Champions League. Μπορεί να γίνουν πιο αγχωτικοί λόγω του τροπαίου που προσφέρεται. Από Δευτέρα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε κακό στη Σεβίλλη. Παίξαμε την περασμένη σεζόν, αλλά αυτή είναι μια νέα σεζόν, οπότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο και τώρα είμαστε σε θέση να το κατακτήσουμε. Θέλουμε να το κερδίσουμε σίγουρα. Για το σύλλογο και για εμάς», τόνισε ο Ολλανδός δεθνής αμυντικός.

Αν και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ δεν θεωρείται από μόνο του ως ένα από τα πιο σημαντικά τρόπαια, η ετήσια σύγκρουση μεταξύ των δύο ομάδων που κατέκτησαν τα κορυφαία τρόπαια της ηπείρου, διαθέτει δίχως αμφιβολία κύρος.

«Η φυσική κατάσταση και ο ρυθμός έρχονται εβδομάδα με την εβδομάδα στην αρχή της σεζόν. Ακόμα και στη Μπέρνλι δεν ήμασταν στα καλύτερά μας. Αλλά το να κερδίζεις 3-0 δύσκολους αντιπάλους είναι μια τέλεια αρχή. Για μένα προσωπικά, το να ξεκινήσω τον τελικό του Champions League μου έδωσε μεγάλη ώθηση, καθώς είχα έναν απογοητευτικό τραυματισμό λίγο πριν. Για τον προπονητή το να με πιστέψει σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα σήμαινε τα πάντα για μένα», πρόσθεσε ο ΄Άκε, ελπίζοντας σε έναν τέταρτο τίτλο για τη Σίτι μέσα στο 2023, μετά την απώλεια -στα πέναλτι από την Άρσεναλ-του αγγλικού Σούπερ Καπ (community shield), έστω κι αν η Σίτι αγωνιστεί χωρίς τον Βέλγο μέσο σούπερ σταρ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα με την Μπέρνλι, και θα μπορούσε να μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες.