Σε Κύπρο, Βέλγιο και άλλες πέντε χώρες οι έρευνες για τα στημένα - Δεκάδες συλλήψεις (pic)

Συνολικά 220 αστυνομικοί μετέχουν στην έρευνα για την υπόθεση στημένων αγώνων 

Σε Κύπρο, Βέλγιο και άλλες πέντε χώρες οι έρευνες για τα στημένα - Δεκάδες συλλήψεις (pic)

Σε 57 σημεία ανά τον κόσμο γίνονται έρευνες για την υπόθεση των στημένων αγώνων στην οποία εμπλέκονται ο Ιβάν Λέκο (ήταν βοηθός του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ), ο Μότζι Μπαγιάτ (ένας από τους σημαντικότερους ατζέντηδες στο Βέλγιο και όχι μόνο) και ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ, Χέρμαν βαν Χόλσμπεκ.

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις σε έξι ακόμα χώρες (Κύπρο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΠΓΔΜ), με την αστυνομία να υπολογίζεται ότι ψάχνει για περίπου 60 άτομα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται αυτή την ώρα στα γραφεία ομάδων του Βελγίου (Άντερλεχτ, Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης, Γάνδη και άλλες) ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακρίσεις των κατηγορούμενων και των δύο διαιτητών Σεμπαστιάν Ντελφιέρ και ο Μπαρτ Βερτέντεν.

Η φωτογραφία είναι από το σπίτι του ατζέντη Μότζι Μπαγιάτ (έχει εμπλακεί στις μεταγραφές των Ζιλέ, Προτό στον Ολυμπιακό αλλά και σε πολλές μεταγραφές σε όλο τον κόσμο), το οποίο έχει κάνει «φύλλο και φτερό» η αστυνομία.