Πογκμπά: «Δεν αξίζω την Χρυσή Μπάλα»

Ο Πολ Πογκμπά συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους υποψήφιους ποδοσφαιριστές για την Χρυσή Μπάλα ωστόσο σε μία κρίση αυτογνωσίας ο Γάλλος μέσος υποστήριξε πως δεν αξίζει να πάρει αυτός την Χρυσή Μπάλα και ευχήθηκε να πάει στα χέρια κάποιου άλλου Γάλλου ποδοσφαιριστή. 

Πογκμπά: «Δεν αξίζω την Χρυσή Μπάλα»

Στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι θα ανακοινωθεί ο καλύτερος παίκτης της προηγούμενης σεζόν. Η λίστα με τους υποψήφιους διαθέτει 30 ποδοσφαιριστές και ένας εκ αυτών θα πάρει την πολυπόθητη Χρυσή Μπάλα.

Η Γαλλία μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει δικό της «παιδί» την Χρυσή Μπάλα καθώς στην λίστα υπάρχουν 7 Γάλλοι ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα οι Πογκμπά, Βαράν, Λιορίς, Εμπαπέ, Γκριζμάν, Μπενζεμά και Καντέ διεκδικούν την Χρυσή Μπάλα.

Ο Πολ Πογκμπά σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως δεν αξίζει την Χρυσή Μπάλα. Ευχήθηκε ωστόσο να καταλήξει σε χέρια Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η δήλωση του Γάλλου διεθνή:

«Είτε ο Γκριζού (Γκριεζμάν), ο Κιλιάν, ή ο Ραφ (Βαράν) αξίζουν περισσότερο τη Μπάλα απ' ό,τι εγώ. Δεν μπορώ να επιλέξω έναν. Αλλά ελπίζω με όλη μου την καρδιά ο νικητής να είναι ένας από αυτούς. Επίσης ένας εξ αυτών που αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα είναι και ο NG (Καντέ). Υπάρχουν πολλοί που την αξίζουν χωρίς όμως να βάζω τον εαυτό μου ανάμεσα σ' αυτούς».