Super Cup: Ακουστική περιγραφή και στο Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη

Η UEFA υιοθέτησε την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και στον τελικό του Super Cup θα παρέχεται ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.

Super Cup: Ακουστική περιγραφή και στο Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη

Από την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός πρωτοπόρησε προσφέρονται την ακουστική περιγραφή σε άτομα με οπτική αναπηρία. Μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση και εκτός συνόρων και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη και από την UEFA.

Στις 16 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα φιλοξενηθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup και η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται στα άτομα με οπτική αναπηρία που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο. Ο Νίκος Γαβαλάς σε ανάρτηση του αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Γαβαλά:

«Η εκπαίδευση είναι το άναμμα της φλόγας. Προηγήθηκαν οι "προπτυχιακές" σπουδές των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστήμιου με αντικείμενο την ακουστική περιγραφή. Έτσι, από πέρσι τον Απρίλιο, ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με το Πάντειο, πρόσφερε σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Πέμπτης με την Γκενκ, η ακουστική περιγραφή θα προσφέρεται και στη νέα σεζόν, σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πέντε τυφλοί συνάνθρωποί μας με τον συνοδό τους θα φιλοξενούνται δωρεάν για να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας, χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία. Μία εβδομάδα πριν από κάθε εντός έδρας ματς, θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για τον τρόπο εξασφάλισης των πέντε θέσεων

Παράλληλα, η ακουστική περιγραφή θα ανεβαίνει ξανά στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Παντείου Πανεπιστημίου, «Ράδιο Πάντειο Sports», προκειμένου να παρακολουθούν το ματς τυφλοί συνάνθρωποί μας σε όλον τον κόσμο.

Η UEFA αναγνωρίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, θα προσφέρει την ακουστική περιγραφή και στους τυφλούς οι οποίοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για το Super Cup, που θα διεξαχθεί στις 16 του μηνός στο Καραϊσκάκη. Η ακουστική περιγραφή θα γίνει σε δύο γλώσσες, στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ένδεκα φοιτητές του Παντείου Πανεπιστήμιου παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον πιο έμπειρο σχολιαστή ακουστικής περιγραφής στον κόσμο, τον Brad Hope.

Ήταν το "μεταπτυχιακό" τους, προκειμένου να επιλεγούν από την UEFA οι δύο Έλληνες σχολιαστές ακουστικής περιγραφής του Super Cup. Μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω app, το οποίο θα πρέπει να το κατεβάσει στο κινητό του όποιος φίλαθλος με οπτική αναπηρία έχει εξασφαλίσει εισιτήριο του Super Cup».