Επίσημο: Ο Βάιντσιρλ νέος προπονητής στη Στουτγκάρδη (pic)

Ο 43χρονος Μάρκους Βάιντσιρλ είναι ο αντικαταστάτης του Ταϊφούν Κορκούτ στον πάγκο της γερμανικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη (9/10).

Επίσημο: Ο Βάιντσιρλ νέος προπονητής στη Στουτγκάρδη (pic)

Δύο μέρες μετά την απομάκρυνση του Ταϊφούν Κορκούτ από τον πάγκο, η διοίκηση της Στουτγκάρδης βρήκε στο πρόσωπο του Μάρκους Βάιντσιρλ τον «εκλεκτό» για το προπονητικό πόστο της ομάδας. Ο 43χρονος κόουτς ανέλαβε κι επίσημα την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων» την Τρίτη (9/10), υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας το οποίο τον δεσμεύει στον σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Στουτγκάρδης, ο Βάιντσιρλ -με θητεία επίσης σε Σάλκε και Άουγκσμπουργκ- τόνισε: «Ανυπομονώ γι' αυτή την πρόκληση. Η Στουτγκάρδη είναι τεράστιο κλαμπ που βρίσκεται σε δύσκολη θέση τη συγκεκριμένη στιγμή. Όμως είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και δεν βλέπω την ώρα να δουλέψω σ' αυτήν».

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Σουηβών προήλθε μετά το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με την ομάδα να βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς ύστερα από 7 αγώνες (1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες), ενώ η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 45χρονο Κορκούτ ήταν η πρόσφατη εκτός έδρας ήττα με 3-1 από το Ανόβερο.

Δείτε την επίσημη ανάρτηση του γερμανικού συλλόγου στο Twitter για τον Βάιντσιρλ: