Ο Ρούνεϊ υπερασπίζεται τον Μουρίνιο και τα βάζει με τους παίκτες

Βάζει πλάτη για τον Πορτογάλο τεχνικό ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Ρούνεϊ υπερασπίζεται τον Μουρίνιο και τα βάζει με τους παίκτες

Ο Γουέιν Ρούνεϊ εξέφρασε τη στήριξή του στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για το χειρότερο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα εδώ και 29 χρόνια, δηλώνοντας ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ένας «εύκολος στόχος». Παράλληλα, ο 33χρονος στράικερ εξέφρασε την άποψη ότι οι παίκτες της ομάδας δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τις τελευταίες εβδομάδες και πως πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. «Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν» τόνισε ο πρώην άσος των «κόκκινων διαβόλων» με δηλώσεις του στην "Telegraph" και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ξέρω ότι ο Ζοσέ αναλαμβάνει μεγάλο βάρος, αλλά είπα πριν από μερικές εβδομάδες ότι οι παίκτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι και να δείξουν το ανάστημά τους. Πρέπει να είναι καλύτεροι. Ο προπονητής μπορεί να κάνει τόσα πολλά, αλλά στη συνέχεια εξαρτάται από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να αποδώσουν. Η κακή αγωνιστική κατάσταση είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, αλλά ο Ζοσέ είναι ένας εύκολος στόχος. Κάποιοι από τους παίκτες πρέπει να τα πάνε καλύτερα. Είπα το ίδιο πράγμα, όταν ο Λουίς Φαν Γκάαλ ήταν εκεί. Ανέλαβε μεγάλο φορτίο, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες είπα στους παίκτες: "Πρέπει να τα πάμε καλύτερα". Προσωπικά, νομίζω ότι αυτός (σ.σ. ο Φαν Γκάαλ) μας προετοίμαζε με έξοχο τρόπο, αλλά εμείς δεν ήμασταν παραγωγικοί στον αγωνιστικό χώρο, επομένως είμαι σίγουρος ότι αυτό λέγεται στο παρασκήνιο».

Αναφορικά με τους λόγους που κρύβονται πίσω από το κακό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στην τρέχουσα σεζόν, ο Ρούνεϊ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου, υπογράμμισε: «Είναι μια νεανική ομάδα, διαφορετική πίεση, αρκετοί από αυτούς τους παίκτες ίσως δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση στο παρελθόν και ίσως δεν έχουν τους παλαιότερους παίκτες, τους οποίους εγώ είχα εκεί ως νέος, για να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς για να σε βοηθήσουν να τις ξεπεράσεις».