Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ καλύτερο από το MLS»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι ανώτερο από το Major League Soccer

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ καλύτερο από το MLS»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Νασρ της Saudi Pro League, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συναντήσει τον Λιονέλ Μέσι στο MLS.

«Όχι», απάντησε μετά την ήττα της ομάδας του με 5-0 σε φιλική αναμέτρηση με την ομάδα της La Liga, Θέλτα. «Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία είναι πολύ καλύτερο πρωτάθλημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Ρονάλντο, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, κερδίζει 175 εκατομμύρια λίρες (217,4 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αλ Νασρ, ο σύλλογος θα καταβάλει το ένα δέκατο αυτού του μισθού, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από το κράτος.

Ο Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο με την Ίντερ Μαϊάμι μέχρι το 2025 με οψιόν παραμονής μέχρι τη σεζόν 2026. Θα λαμβάνει περίπου 50-60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, αν και σε αυτά περιλαμβάνεται και η αξία του μετοχικού του κεφαλαίου στο franchise.

Ο επίτροπος της Major League Soccer, Ντον Γκάρμπερ, δήλωσε την Κυριακή ότι «δεν απειλείται» από την αυξανόμενη επιρροή του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό τοπίο.