Γκουντογκάν: «Από μικρός υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα»

Ως ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε ο Ιλκάι Γκουντογκάν τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Γκουντογκάν: «Από μικρός υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα»

Ιδιαίτερα χαρούμενος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Ιλκάι Γκουντογκάν για τη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γερμανός μέσος έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς.

«Είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι στην Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι ότι σαν παιδί παρακολουθούσα την Μπαρτσελόνα και έβλεπα την ομάδα του Ράικαρντ και του Πεπ (σ.σ. Γκουαρντιόλα). Είμαι οπαδός της Μπαρτσελόνα, την παρακολουθούσα στενά κάθε χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος της.

Θεωρώ ότι μπορώ να φέρω πολλή πείρα, αν και προφανώς υπάρχει τεράστια ποιότητα στο κέντρο της Μπάρτσα. Μπορώ να προσαρμοστώ σε διαφορετικούς ρόλους – πιο αμυντικούς και πιο επιθετικούς. Μου αρέσει να έχω την μπάλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα που αγωνίζεται όπως η Μπαρτσελόνα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω στο μέγιστο την ομάδα, γιατί η ομάδα είναι αυτό που μετρά στο τέλος.

Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μένα ώστε να συνεχίσω να αναπτύσσομαι και να βελτιώνομαι σαν παίκτης. Μίλησα κάποιες φορές με τον (σ.σ. προπονητή) Τσάβι πριν υπογράψω, και θεωρώ ότι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο για το ποδόσφαιρο. Ο τρόπος σκέψης και οι χαρακτήρες μας είναι παρόμοιοι», είπε σχετικά.