Στηρίζουν τον Μουρίνιο;

Δεν κινδυνεύει άμεσα η θέση του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιονάιτεντ, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη του συλλόγου στο πρακτορείο ειδήσεων Press Association, διαψεύδοντας δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα απολυόταν την επόμενη εβδομάδα.

Στηρίζουν τον Μουρίνιο;

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 10η θέση της κατάταξης στην Premier League μετά από επτά αγώνες, ενώ η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Γουέστ Χαμ σήμανε το χειρότερο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα εδώ και 29 χρόνια.

Η "Daily Mirror" ανέφερε χθες βράδυ ότι ο Μουρίνιο θα δει την «πόρτα της εξόδου», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής εντός έδρας αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ. Όμως, υψηλόβαθμα στελέχη της Γιουνάιτεντ δήλωσαν στο Press Association Sport ότι ο Πορτογάλος θα κρατήσει τη θέση του για το άμεσο μέλλον.

Το Press Association μετέδωσε ότι οι διοικούντες τη Γιουνάιτεντ αναμένεται να δώσουν κάποιο χρόνο στον Μουρίνιο, προκειμένου να «γυρίσει» την κατάσταση στο «Ολντ Τράφορντ». Από την πλευρά της, πάντως, η "Mirror" επιμένει ότι ο Μουρίνιο θα απολυθεί από το «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ, «πληρώνοντας» το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας στην Premier League.

Το σχετικό δημοσίευμα τονίζει ότι ο Πορτογάλος έχει αποξενώσει τους παίκτες, τους φιλάθλους και το προσωπικό στο «Ολντ Τράφορντ» με τη διχαστική συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να έχουν... χορτάσει.

Παρότι κάποιες πηγές υπογραμμίζουν ότι θα του δοθεί χρόνος για να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση, υψηλόβαθμα στελέχη από τη Γιουνάιτεντ δήλωσαν στη "Mirror" ότι ο Μουρίνιο έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή...

Πάντως, την ώρα που ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να ετοιμάζει... βαλίτσες, ο παλαίμαχος άσος της Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, τάχθηκε κατά της απόλυσης Μουρίνιο. Ερωτηθείς εάν είναι σωστό οι «κόκκινοι διάβολοι» να αποπέμψουν τον 56χρονο τεχνικό, ο Νέβιλ, ο οποίος εργάζεται ως σχολιαστής στο Sky Sports, απάντησε:

«Όχι. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι εξαγριωμένος. Είμαι εξαγριωμένος πηγαίνοντας πίσω τρία, τέσσερα χρόνια, όταν απολύθηκε ο Ντέιβιντ Μόιες, όταν η είδηση έγινε γνωστή μια ημέρα πριν στους δημοσιογράφους. Σκέφτομαι τον Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος απολύθηκε το βράδυ ενός τελικού κυπέλλου και το έμαθε από άλλους».

Σε αυτό που φάνηκε να είναι μια επίθεση στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ο Νέβιλ πρόσθεσε: «Στο τέλος της ημέρας, αυτό συμβαίνει πέντε ή έξι χρόνια τώρα και πρέπει να πω ότι οποιοσδήποτε προπονητής - ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο - και νομίζω ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή οποιοσδήποτε προπονητής θα δυσκολευόταν σε αυτό τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των μεταγραφών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Αρκετά για μένα... Έχω να πω ότι κάτι πρέπει ν' αλλάξει και αυτό δεν είναι ο προπονητής, είναι πάνω απ' αυτόν».