Σβαϊνστάιγκερ: Κατηγόρησε τον Γκουαρντιόλα για την «κρίση» στο γερμανικό ποδόσφαιρο

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ εξαπέλυσε επίθεση στον Πεπ Γκουαρντιόλα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στη Γερμανία.

Σβαϊνστάιγκερ: Κατηγόρησε τον Γκουαρντιόλα για την «κρίση» στο γερμανικό ποδόσφαιρο

Τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει μείνει μακριά από το δρόμο των επιτυχιών. Με δηλώσεις του ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα ρίχνοντας ευθύνες στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Γερμανός συνεργάστηκε με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι στη Μπάγερν Μονάχου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο Ισπανός άλλαξε την νοοτροπία των Γερμανών.

Συγκεκριμένα είπε: «Όταν ήρθε στη χώρα (σ.σ. 2013), όλοι είχαν την άποψη ότι πρέπει να παίξουμε αυτού του τύπου το ποδόσφαιρο που θα βασίζεται στις πάσες σε λίγα μέτρα, όμως αυτό που έγινε στο φινάλε είναι πως χάσαμε τις αξίες μας.

Πιστεύω ότι οι άλλες χώρες μάς είχαν πάντα στο μυαλό τους ως μία ομάδα πολεμίστρια και μαχητική, που έτρεχε μέχρι το τέλος. Θεωρώ ότι αυτή την αρετή την χάσαμε τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια επειδή απλά την ξεχάσαμε. Είχαμε μόνο συγκεντρωθεί στο πώς θα κάνουμε ωραίες μεταβιβάσεις».