UEFA: Εκτός Conference League η Οσασούνα αν δε δικαιωθεί στο CAS

Δε δικαιώθηκε στην επιτροπή εφέσεων της UEFA για την εμπλοκή της σε στημένα παιχνίδια η Οσασούνα.

UEFA: Εκτός Conference League η Οσασούνα αν δε δικαιωθεί στο CAS

Εκτός Conference League είναι για την ώρα η Οσασούνα της οποίας η έφεση δεν έγινε δεκτή στην επιτροπή της UEFA.

Όλα άρχισαν όταν πριν από 10 περίπου ημέρες η UEFA πρότεινε τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (και δη το Conference League). Ο λόγος ήταν η εμπλοκή της ομάδας σε στημένα παιχνίδια στη La Liga προ δεκαετίας, παρά το ότι οι εμπλεκόμενοι διοικούντες και ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει.

Η ισπανική ομάδα άσκησε αμέσως έφεση στην UEFA η οποία δεν έγινε δεκτή και πλέον αναμένεται να προσφύγει στο CAS με σκοπό να δικαιωθεί για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Εφόσον η τιμωρία παραμείνει και η Οσασούνα δεν καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, τότε τη θέση της θα πάρει η Μπιλμπάο, η οποία τερμάτισε 8η στη La Liga.

«Η Οσασούνα δεν συμμερίζεται καθόλου τα κριτήρια της UEFA ή τη διερεύνηση της υπόθεσης και λυπάται για το λάθος μήνυμα που στέλνει η UEFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου τιμωρώντας όσους καταγγέλλουν τη διαφθορά και τη διώκουν στα δικαστήρια. Τέλος, η Οσασούνα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντισταθεί στην UEFA και να θέσει τέλος σε αυτό που θεωρεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Οσασούνα για την απόφαση της UEFA.