Γιάγια Τουρέ: «Είχα προτείνει στη Σίτι να πάρει τον Μανέ, αλλά…»

Ο Γιάγια Τουρέ αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι να αποκτήσει τον Σαντιό Μανέ, όταν ο τελευταίος αγωνιζόταν ακόμα στη Σαουθάμπτον.

Γιάγια Τουρέ: «Είχα προτείνει στη Σίτι να πάρει τον Μανέ, αλλά…»

Το εγκώμιο του Σαντιό Μανέ έπλεξε σε δηλώσεις του ο Γιάγια Τουρέ, ενώ αποκάλυψε ότι την περίοδο που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Σίτι είχε προτείνει στους «πολίτες» να αποκτήσουν τον Σενεγαλέζο επιθετικό, πριν τελικά τον πάρει η Λίβερπουλ από τη Σαουθάμπτον.

«Πάντα ήθελα να παίξω μαζί με τον Μανέ. Όταν ήμουν στη Σίτι και εκείνος ήταν στη Σαουθάμπτον είχα προτείνει να τον πάρουν στην ομάδα. Τελικά όμως δεν το έκαναν. Ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ είχε συνέχεια στραμμένο το βλέμμα του στον Μανέ και είδατε τελικά τι έκανε (σ.σ. ο Μανέ) στη Λίβερπουλ. Μου αρέσει πάρα πολύ σαν ποδοσφαιριστής», επεσήμανε σχετικά ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού.

Τον Μάρτιο του 2020 ο Μανέ δώρισε το ποσό των 41 χιλιάδων βρετανικών λιρών στη μάχη που έδινε η πατρίδα του με τον κορονοϊό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βοηθήσει οικονομικά τη Σενεγάλη.

«Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρει στους ανθρώπους της χώρας του χωρίς να το επιδεικνύει είναι εντυπωσιακός. Κάποιες φορές εκνευρίζομαι ότι διαβάζω στα Μέσα ή όταν τον ρωτούν γιατί δεν έχει μία Φεράρι ή τέτοια πράγματα.

Εκείνος απαντά πως δεν τα χρειάζεται και προτιμά να κυκλοφορεί με ένα κανονικό αυτοκίνητο. Μετά από δύο εβδομάδες τον βλέπεις να προσφέρει και πάλι στην πατρίδα του. Αποτελεί παράδειγμα ο Μανέ», τόνισε ο Ιβοριανός.