Primeira Liga: Την Κυριακή το ντέρμπι Μπενφίκα - Πόρτο

Στροφή μετά την ΑΕΚ κάνει η Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα για το ντέρμπι με την Πόρτο. Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 7ης αγωνιστικής. 

Primeira Liga: Την Κυριακή το ντέρμπι Μπενφίκα - Πόρτο

Το απόλυτο ντέρμπι της Μπενφίκα με την Πόρτο δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι δύο ιστορικότεροι και λαοφιλέστεροι σύλλογοι της χώρας, αναμετρώνται για πρώτη φορά εφέτος, την Κυριακή στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, και αναμένεται να προσφέρουν για άλλη μία φορά πλούσιες συγκινήσεις. Πέρα από το προφανές διακύβευμα γοήτρου, το ντέρμπι θα δώσει στον νικητή -εφόσον βεβαίως υπάρξει- ένα πλεονέκτημα για τη συνέχεια, ιδιαίτερα αν αυτός είναι οι φιλοξενούμενοι «δράκοι», που βρίσκονται ήδη ένα βαθμό πιο μπροστά. Σημειώνεται ότι οι δύο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκές νίκες, με την Μπενφίκα να επικρατεί 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την Πόρτο να ξεπερνά με 1-0 το εμπόδιο της Γαλατάσαραϊ στο «Ντραγκάο».

Το πορτογαλικό "classico" δεν είναι πάντως ντέρμπι κορυφής, καθώς πάνω από τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους βρίσκεται η Μπράγκα, που πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα και βρίσκεται μόνη πρώτη, κάτι που είχε να συμβεί από το 2012. Οι πρωτοπόροι φιλοξενούν αύριο τη Ρίο Άβε και μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή και να ξεφύγουν από τον ηττημένο του ντέρμπι (ή και τους δύο μεγάλους, σε περίπτωση ισοπαλίας στο «Ντα Λουζ»). Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δοκιμάζεται στην έδρα της Πορτιμονένσε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος:


Τοντέλα-Νασιονάλ 5/10

Σάντα Κλάρα-Τσάβες 5/10

Φεϊρένσε-Μπελενένσες 5/10

Σετούμπαλ-Μορεϊρένσε 6/10

Μαρίτιμο-Γκιμαράες 6/10

Μπράγκα-Ρίο Άβε 6/10

Μποαβίστα-Άβες 7/10

Μπενφίκα-Πόρτο 7/10

Πορτιμονένσε-Σπόρτινγκ Λισ. 7/10


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Μπράγκα 16

Πόρτο 15

Μπενφίκα 14

Σπόρτινγκ Λ. 13

Ρίο Άβε 13

Μαρίτιμο 10

Σάντα Κλάρα 8

Φεϊρένσε 8

Γκιμαράες 7

Τσάβες 7

Μορεϊρένσε 7

Μπελενένσες 6

Τοντέλα 5

Βιτόρια Σετούμπαλ 5

Μποαβίστα 4

Άβες 4

Πορτιμονένσε 4

Νασιονάλ 4