Κρέμασε τα παπούτσια του ο Φάμπρεγκας

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Φάμπρεγκας

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας έγραψε τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ένας άνθρωπος που έκανε σπουδαία καριέρα παίζοντας σε μεγάλα κλαμπ της Ηπείρου μας. Στα 36 του χρόνια αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του κάτι που ανακοίνωσε μέσα από τα social media.

Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους χαφ που έπαιξε για οχτώ χρόνια στην Άρσεναλ, αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, την Τσέλσι, τη Μονακό, ενώ πέρσι έπαιξε στην Κόμο.

Στο μήνυμα του ο Σεσκ Φάμπρεγκας έγραψε αναλυτικά:

«Με μεγάλη λύπη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου.

Θα αγαπώ κάθε στιγμή, από τις πρώτες μέρες στη Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, την επιστροφή στους μπλαουγκράνα, την Τσέλσι, τη Μονακό και τέλος την Κόμο.

Από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τις νίκες στην Αγγλία, την Ισπανία, την κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων: ήταν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Σε όλους όσοι με βοήθησαν, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους διευθυντές, τους προέδρους, τους ιδιοκτήτες, τους φιλάθλους και τον ατζέντη μου. Σε όλη μου την οικογένειά μου, από τους γονείς μου μέχρι την αδερφή μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που πάντα μου έδιναν συμβουλές και ήταν πάντα οδηγός. Στους αντιπάλους μου με τους οποίους έχω μοιραστεί μεγάλες μάχες στο γήπεδο: ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό.

Έχω τόσες πολλές ανεξίτηλες αναμνήσεις και βρήκα φίλους στην πορεία, θα άξιζε τον κόπο και μόνο για αυτό.

Έμαθα επίσης τρεις γλώσσες, μεγάλωσα και ωρίμασα στα ταξίδια μου.

Είχα εμπειρίες που ποτέ δεν πίστευα ότι θα πλησίαζα σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

Αλλά δεν είμαι λυπημένος, γιατί πρόκειται να ξεκινήσω έναν νέο δρόμο: να προπονήσω την ομάδα B' και Primavera της Κόμο 1907. Ένας σύλλογος και ένα έργο για το οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιώδης. Αυτή η ομάδα κέρδισε την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό, γνωριστήκαμε στην τέλεια στιγμή της καριέρας μου. Θα τα δώσω όλα σε αυτή τη νέα περιπέτεια.

Έτσι, μετά από 20 απίστευτα χρόνια γεμάτα θυσίες, χαρά και πάθος, ήρθε η ώρα να πούμε ξανά ευχαριστώ και να πούμε ένα γεια στο πιο όμορφο άθλημα του κόσμου.

Μου άρεσε κάθε λεπτό.

Σεσκ».

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας έγραψε τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ένας άνθρωπος που έκανε σπουδαία καριέρα παίζοντας σε μεγάλα κλαμπ της Ηπείρου μας. Στα 36 του χρόνια αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του κάτι που ανακοίνωσε μέσα από τα social media. Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους χαφ που έπαιξε για οχτώ χρόνια στην Άρσεναλ, αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα, την Τσέλσι, τη Μονακό, ενώ πέρσι έπαιξε στην Κόμο. Στο μήνυμα του ο Σεσκ Φάμπρεγκας έγραψε αναλυτικά: «Με μεγάλη λύπη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Θα αγαπώ κάθε στιγμή, από τις πρώτες μέρες στη Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, την επιστροφή στους μπλαουγκράνα, την Τσέλσι, τη Μονακό και τέλος την Κόμο. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τις νίκες στην Αγγλία, την Ισπανία, την κατάκτηση ευρωπαϊκών τροπαίων: ήταν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Σε όλους όσοι με βοήθησαν, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους διευθυντές, τους προέδρους, τους ιδιοκτήτες, τους φιλάθλους και τον ατζέντη μου. Σε όλη μου την οικογένειά μου, από τους γονείς μου μέχρι την αδερφή μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που πάντα μου έδιναν συμβουλές και ήταν πάντα οδηγός. Στους αντιπάλους μου με τους οποίους έχω μοιραστεί μεγάλες μάχες στο γήπεδο: ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό. Έχω τόσες πολλές ανεξίτηλες αναμνήσεις και βρήκα φίλους στην πορεία, θα άξιζε τον κόπο και μόνο για αυτό. Έμαθα επίσης τρεις γλώσσες, μεγάλωσα και ωρίμασα στα ταξίδια μου. Είχα εμπειρίες που ποτέ δεν πίστευα ότι θα πλησίαζα σε ένα εκατομμύριο χρόνια. Αλλά δεν είμαι λυπημένος, γιατί πρόκειται να ξεκινήσω έναν νέο δρόμο: να προπονήσω την ομάδα B' και Primavera της Κόμο 1907. Ένας σύλλογος και ένα έργο για το οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιώδης. Αυτή η ομάδα κέρδισε την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό, γνωριστήκαμε στην τέλεια στιγμή της καριέρας μου. Θα τα δώσω όλα σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Έτσι, μετά από 20 απίστευτα χρόνια γεμάτα θυσίες, χαρά και πάθος, ήρθε η ώρα να πούμε ξανά ευχαριστώ και να πούμε ένα γεια στο πιο όμορφο άθλημα του κόσμου. Μου άρεσε κάθε λεπτό. Σεσκ».