Κλέβερλι: «Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο. Το σώμα μου με έχει απογοητεύσει»

Ο Τομ Κλέβερλι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε ηλικία 33ων ετών.

Κλέβερλι: «Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο. Το σώμα μου με έχει απογοητεύσει»

Σε ηλικία 33ων ετών αποφάσισε ο Τομ Κλέβερλι να βάλει τέλος στην καριέρα στο ποδόσφαιρο και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Άγγλος μέσος έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 2008 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων», ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του στο άθλημα έπαιξε μεταξύ άλλων σε Λέστερ, Γουίγκαν, Άστον Βίλα, Έβερτον αλλά και την Γουότφορντ, από την οποία έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι.

«Σήμερα ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο ως παίκτης. Η τελευταία χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη, προσπαθώντας να ξεπεράσω τα εμπόδια του τραυματισμού. Δυστυχώς, το σώμα μου με έχει απογοητεύσει και απλά δεν έχει την ικανότητα να αποδώσει πια. Δεν έχω πολύ προβληματισμό ακόμα, αλλά προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ένα θετικό μέλλον και είμαι ενθουσιασμένος για το τι πρόκειται να φέρει αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους στη Λέστερ, τη Γουίγκαν, την Άστον Βίλα, την Έβερτον και την Αγγλία. Ειδική μνεία πρέπει να στείλω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ειδικά στον Πολ ΜακΓκίνς και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι άνθρωποι και ο σύλλογος που μου έδωσαν τα θεμέλια ως παίκτη και άνθρωπο και επίσης ο σύλλογος που έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα. Το να περάσω από την ακαδημία και να εκπροσωπήσω την πρώτη ομάδα μου δίνει τεράστια υπερηφάνεια.

Σε όλους όσους ασχολούνται με την Γουότφορντ. Έχω το προνόμιο να αποκαλώ αυτόν τον σύλλογο σπίτι. Το να είμαι αρχηγός αυτού του συλλόγου ήταν τιμή και οι παίκτες και οι οπαδοί θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Την αγάπη που μου δείξατε ως νεαρός δανεικός, μέχρι τη στιγμή που έφυγα δεν μπορώ ποτέ να ξεπληρώσω.

Τέλος η αγάπη και η υποστήριξη της γυναίκας, των παιδιών, της μαμάς, του μπαμπά και του ατζέντη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο για εσάς κατά καιρούς, αλλά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς εσάς», ανέφερε ο παίκτης στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.