Λίβερπουλ: Προχωράει για Σομποσλάι

Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία για την απόκτηση του επιθετικού μέσου της Λειψίας, Ντομινίκ Σομποσλάι.

Λίβερπουλ: Προχωράει για Σομποσλάι

Η Νιούκαστλ είχε εκδηλώσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για τον Ντομινίκ Σομποσλάι, αλλά τώρα έχει αφήσει ελεύθερο το δρόμο για την Λίβερπουλ.

Αφού η συμφωνία αρχικά φαινόταν δύσκολο να γίνει μετά από μια συνάντηση στις αρχές της εβδομάδας, η δυναμική έχει αλλάξει τα τελευταία 24ωρα και η Λίβερπουλ φαίνεται να έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη ότι είναι εφικτή.

Η Λίβερπουλ και η Λειψία βρίσκονται ήδη σε διάλογο, με τον δανεισμό του Φάμπιο Καρβάλιο στην ομάδα της Bundesliga να αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (30/6) και ήταν αναπόφευκτο να προκύψει η υπόθεση του Σομποσλάι.

Ο 22χρονος έχει ρήτρα αποδέσμευσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του - με αντικρουόμενες πληροφορίες για την λήξη της - αλλά ανεξάρτητα από αυτό η μετακίνηση θα συνεπάγεται σημαντική οικονομική δαπάνη.

Ο Σομποσλάι βρίσκεται ψηλά στις σκέψεις της Λίβερπουλ εν μέσω ενδιαφέροντος για τους Κεφρέν Τουράμ και Ρομέο Λάβια. Η κίνηση αυτή δεν σχετίζεται με τον προτεινόμενο δανεισμό του Φάμπιο Καρβάλιο στην ομάδα της Bundesliga.

Ο Σομποσλάι είναι βασικότατο «γρανάζι» στην μηχανή της Λειψίας από το 2021 που μετακόμισε από την Σάλτσμπουργκ. Κατά την διάρκεια της σεζόν 2022-23 πραγματοποίησε 48 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 10 γκολ.

Είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας, έχει επίσης 32 συμμετοχές με τη χώρα του.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη ολοκληρώσει την απόκτηση του Αλέξις Μακ Άλιστερ από την Μπράιτον αυτό το καλοκαίρι.