Πίρλο για Σαμπντόρια: «Σα να προπονώ Serie A, μεγάλωσα με τους μύθους των Μαντσίνι και Βιάλι»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αντρέα Πίρλο ως προπονητή της Σαμπντόρια. 

Πίρλο για Σαμπντόρια: «Σα να προπονώ Serie A, μεγάλωσα με τους μύθους των Μαντσίνι και Βιάλι»

Η Σαμπντόρια ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τη νέα του ομάδα και τον στόχο της επιστροφή της στη Serie A:

«Το να προπονήσω την Σαμπντόρια είναι σαν να προπονώ στην Serie A, επέλεξα ένα μεγάλο σχέδιο και έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μένα και για όλους επειδή έσωσαν μία ομάδα-σύμβολο στην Ιταλία.


Μεγάλωσα με τους μύθους των Μαντσίνι και Βιάλι, μεγάλωσα με αυτή τη φανέλα και παρότι δεν είμαι οπαδός της, είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομονώ να αρχίσω.

Το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής της Γιουβέντους ήταν απέναντι στην Σαμπντόρια του Ρανιέρι. Πέρασαν αρκετά χρόνια, έχω αποκτήσει κάποιες θετικές εμπειρίες και πέτυχα κάποιους στόχους. Η Τουρκία με βοήθησε πάρα πολύ, πήγα σε μία μικρή ομάδα για να ωριμάσω και να μάθω.

Εκεί δεν είχαμε μεγάλες προϋποθέσεις για να κάνουμε κάτι, όμως πετύχαμε μεγάλα πράγματα και τους κοντράραμε όλους. Εμένα με βοήθησε ως προπονητή. Τώρα είμαι περισσότερο έμπειρος και έχω επίγνωση των λαθών που έκανα στο παρελθόν

Ο στόχος είναι να δουλέψουμε για να έχουμε μία μεγάλη σεζόν. Η Serie B είναι διαφορετική από τις άλλες διοργανώσεις, όμως είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα, ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο γίνεται γρηγορότερα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι σκοπεύουμε τον απευθείας προβιβασμό αλλά χρειάζεται να ξέρουμε να ονειρευόμαστε».