Λιντς: Θέλει τον Φίλιπς της Λίβερπουλ

Η Λιντς Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται να υπογράψει τον αμυντικό της Λίβερπουλ, Νατ Φίλιπς

Λιντς: Θέλει τον Φίλιπς της Λίβερπουλ

Η επιδίωξη της Λιντς για την απόκτηση του Νατ Φίλιπς πιστεύεται ότι θα είναι ανεξάρτητη από τους διορισμούς του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή της.

Παρ' όλα αυτά, ο πρώην προπονητής της Μπορούσια Μονχενγκλάντμπαχ, Ντάνιελ Φάρκε, συγκαταλέγεται στα φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στο Elland Road και ο Γερμανός ήθελε να κάνει δικό του τον 26χρονο όταν ήταν υπεύθυνος της Νόριτς.

Η Λίβερπουλ πιστεύεται ότι τον κοστολογεί έως και 10 εκατ. λίρες για τον Φίλιπς, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Ο Φίλιπς είχε μόνο πέντε συμμετοχές την περασμένη σεζόν, αλλά βοήθησε την Μπόρνμουθ να ανέβει από την Championship με τη μορφή δανεισμού κατά το δεύτερο μισό της περιόδου 2021-22 - κάτι που η Λιντς θα επιδιώξει να κάνει μετά τον υποβιβασμό της από την Premier League τον Μάιο.

Ο κεντρικός αμυντικός έχει κάνει 29 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ από το 2020 που έκανε το ντεμπούτο του. Πέρασε επίσης το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου 2019-20 ως δανεικός στη Στουτγκάρδη στην 2η Bundesliga, όπου αγωνίστηκε 22 φορές, καθώς κέρδισε την άνοδο.

Η Λιντς δεν έχει ακόμη μόνιμο προπονητή για να αντικαταστήσει τον Σαμ Αλάρνταϊς και διευθυντή ποδοσφαίρου για να αντικαταστήσει τον Βίκτορ Όρτα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, διόρισε τον πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Λίντσεστερ, Νικ Χάμοντ, ως προσωρινό σύμβουλο ποδοσφαίρου.