Αγγλία: Σκέφτεται να διατηρήσει στα χαφ τον Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Σάουθγκεϊτ

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πρωταγωνίστησε στη μεσαία γραμμή στη νίκη επί της Μάλτας, αλλά την Αγγλία περιμένει ένα πιο δύσκολο τεστ απέναντι στα Σκόπια.

Αγγλία: Σκέφτεται να διατηρήσει στα χαφ τον Αλεξάντερ-Άρνολντ ο Σάουθγκεϊτ

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ απέσπασε ευρεία αναγνώριση για το συγκλονιστικό του γκολ και την εντυπωσιακή του απόδοση στο κέντρο της ομάδας στη νίκη της Αγγλίας με 4-0 επί της Μάλτας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 24χρονος, περιφερειακή φιγούρα σε διεθνές επίπεδο για μεγάλο μέρος της θητείας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ελπίζει τώρα ότι η αλλαγή ρόλου θα τον βοηθήσει να εξασφαλίσει μια θέση στο αρχικό σχήμα. "Το θέμα είναι να προσπαθήσω να είμαι ένα βασικό όνομα στο φύλλο αγώνα", δήλωσε. "Είναι κάτι που μου αρέσει να παίζω".

Ο Σάουθγκεϊτ σίγουρα ενθαρρύνθηκε από αυτό που είδε. "Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου, μπορεί να το κάνει", δήλωσε ο Άγγλος προπονητής μετά το παιχνίδι. "Έδειξε ακριβώς αυτό για το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ικανός".

Το ερώτημα τώρα είναι αν βλέπει τον Αλεξάντερ-Άρνολντ ως το μέλλον της μεσαίας του γραμμής ή απλώς ως μια ακόμη επιλογή στη θέση.

Ο Σάουθγκεϊτ επιμένει ότι πολλά θα εξαρτηθούν, μακροπρόθεσμα, από το αν θα συνεχίσει να μπαίνει σε ρόλο μέσου με την Λίβερπουλ. Αλλά η συνάντηση της Δευτέρας με τα Σκόπια θα προσφέρει ένα άλλο στοιχείο.

Αν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συνεχίσει εκεί στο Old Trafford, απέναντι σε μια πολύ καλύτερη ομάδα από την Μάλτα, θα ξέρουμε σίγουρα ότι ο Σάουθγκεϊτ εννοεί σοβαρά αυτό το "πρότζεκτ", όπως το χαρακτήρισε το βράδυ της Παρασκευής.