Μαρέσκα: «Μαέστρος ο Γκουαρντιόλα που όμοιός του δεν υπάρχει»

Ο νέος προπονητής της Λέστερ, Έντσο Μαρέσκα, έπλεξε το εγκώμιο του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μαρέσκα: «Μαέστρος ο Γκουαρντιόλα που όμοιός του δεν υπάρχει»

Ο Έντσο Μαρέσκα αποχώρησε από τη θέση του ως βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και ανέλαβε πρώτος προπονητής στη Λέστερ. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στην «Gazzetta dello Sport» έπλεξε το εγκώμιο του Καταλανού τεχνικού, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή του κόσμου.

«Ο Γκουαρντιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, ένας μαέστρος που όμοιός του δεν υπάρχει και για αυτόν ο κάθε μουσικός είναι θεμελιώδης και φροντίζει ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα και να αποδίδουν όσο καλύτερα μπορούν. Είτε είναι ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής, είτε μόλις ήρθες για δουλέψεις στην αποθήκη. Η αρμονία είναι απαιτούμενη και χαρακτηρίζει όλη την ομάδα», επεσήμανε σχετικά, ενώ για την απόφαση του Γκουαρντιόλα να τοποθετήσει τον αμυντικό Τζον Στόουνς στη μεσαία γραμμή, είπε:

«Ήταν η καθοριστικότερη κίνησή του στη σεζόν μας. Μας έδωσε ισορροπία και ασφάλεια. Ο Πεπ είχε βάλει και στο παρελθόν αμυντικούς να παίξουν στο κέντρο, τον Ντελφ, τον Ζιντσένκο, τον Κανσέλο. Με τον Στόουνς κατάφερε να το κάνει και με σέντερ μπακ. Χρησιμοποιεί τα όπλα που έχει στη διάθεσή του.

Δύο χρόνια πριν κατέκτησε την Premie League με 12 βαθμούς διαφορά από τη Γιουνάιτεντ και με τον Γκουντογκάν πρώτο του σκόρερ, με 13 γκολ. Ο Χάαλαντ έβαλε 36. Ο Πεπ προσαρμόζεται στους παίκτες που διαθέτει. Η ορχήστρα του δίνει παράσταση κάθε βράδυ και ανανεώνεται. Για μένα, η συνεργασία μας ήταν μια φανταστική εμπειρία».

Τέλος, για τον πρώτο σκόρερ, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στην πρώτη του σεζόν, οδηγώντας τους «πολίτες» στο «τρεμπλ», υπογράμμισε:

«Είναι ένα πολύ καλό παιδί, που δεν πετάει στα σύννεφα. Φροντίζει το σώμα του και είναι ένας φανταστικός επιθετικός. Σκοράρει γκολ που πρέπει να σκοράρει, αλλά και κάποια που δεν περιμένεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα».