Γκόρντον ΜακΚουίν: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Σκωτσέζος μπακ

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λιντς, Γκόρντον ΜακΚουίν, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 και άνοια το 2021.

Γκόρντον ΜακΚουίν: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Σκωτσέζος μπακ

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αμυντικός των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς, Γκόρντον ΜακΚουίν, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 και άνοια το 2021.

Ο Σκωτσέζος είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 1970 στη Σεντ Μίρεν στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια πριν μετακομίσει στη Λιντς. Με τα «παγώνια» έπαιξε ως το 1978 καταγράφοντας 140 εμφανίσεις και έπειτα μετακόμισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε ως το 1985. Τελευταίος «σταθμός» της καριέρας του ήταν η Σέικο και το πρωτάθλημα του Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1986.

Με την εθνική ομάδα της Σκωτίας αγωνίστηκε από το 1974 ως το 1981 καταγράφοντας 30 εμφανίσεις και πέντε γκολ, ενώ ήταν και στην αποστολή για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1974 και του 1978, αλλά χωρίς συμμετοχή.

Με τη Λιντς κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1973/74 και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου πρωταθλητριών την περίοδο 1974/75 στην ήττα από την Μπάγερν Μονάχου (2-0) στο Παρίσι, ενώ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το Κύπελλο Αγγλίας το 1983 και το Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ) το 1983.

«Με βαρύτατη καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του Γκόρντον, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του νωρίς το πρωί σήμερα αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του Υβόννη, τις κόρες του Χέιλι και Άννα, τον γιο Έντι και τα αγαπημένα του εγγόνια Ρούντι, Έτα και Άιλα», ανέφερε ανακοίνωση της οικογένειας και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε ότι, εκτός από τη δημιουργία πολλών σπουδαίων ποδοσφαιρικών αναμνήσεων, θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τον χαρακτήρα του. Το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο φίλους, οικογένεια και ποδόσφαιρο, όπως ήταν και τους τελευταίους μήνες του, καθώς αγωνίστηκε τόσο γενναία σε μια πολύ σκληρή μάχη κατά της άνοιας. Η ασθένεια μπορεί να τον πήρε πολύ νωρίς, αλλά σίγουρα έζησε τη ζωή στο έπακρο, η απόλυτη καρδιά και ψυχή κάθε περίστασης, ο πιο διασκεδαστικός μπαμπάς που θα μπορούσε να επιθυμήσει κανείς».

Ο ΜακΚουίν εισήχθη στο «Hall of Fame» του ποδοσφαίρου της Σκωτίας το 2012.