Ριέρα: «Στα Βαλκάνια οι ομάδες πωλούν για να επιβιώσουν»

Ο Άλμπερτ Ριέρα πήρε τίτλους στη Σλοβενία αλλά έφυγε και μίλησε για το μέλλον του και για τη φιλοσοφία των ομάδων στις βαλκανικές χώρες. 

Ριέρα: «Στα Βαλκάνια οι ομάδες πωλούν για να επιβιώσουν»

Παρά το γεγονός ότι ο Άλμπερτ Ριέρα έκανε νταμπλ στη Σλοβενία αποχώρησε από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και ψάχνει την επόμενη ομάδα του. Ο παλιός παίκτης της Λίβερπουλ και του Ολυμπιακού μίλησε για το ποδόσφαιρο στις βαλκανικές χώρες και τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων, όπως εκείνος τουλάχιστον το βίωσε.

«Είμαι έτοιμος για ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να πάω βήμα-βήμα. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να αναλάβω ομάδα της Ισπανίας, αλλά το επόμενο βήμα πρέπει να είναι κάτι ενδιάμεσο, όπως ομάδες από Βέλγιο, Τουρκία, Πορτογαλία, Ολλανδία.

Το ποδόσφαιρο στα Βαλκάνια δεν έχει μέλλον γιατί οι σύλλογοι πουλάνε τους νεαρούς παίκτες τους. Μιλάω για αυτό όλη την ώρα. Υπάρχουν φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να ωριμάσουν για να παίξουν σε πιο δυνατά πρωταθλήματα. Και οι σύλλογοι πρέπει να τα πουλήσουν για να επιβιώσουν. Η άποψή μου για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετική»