Η εθνική Βραζιλίας με μαύρη εμφάνιση ως διαμαρτυρία ενάντια στον ρατσισμό

Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας θα φορέσει ολόμαυρη εμφάνιση για πρώτη φορά στην ιστορία της, όταν θα αντιμετωπίσει τη Γουινέα αυτό το Σάββατο, σε φιλικό αγώνα στη Βαρκελώνη, ως σύμβολο αντίστασης κατά του ρατσισμού, όπως ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF).

Η εθνική Βραζιλίας με μαύρη εμφάνιση ως διαμαρτυρία ενάντια στον ρατσισμό

Ο αγώνας μεταξύ Βραζιλίας και Γουινέας θα διεξαχθεί σε ισπανικό έδαφος, όπου ο Βινίσιους Ζούνιορ έπεσε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων σε έναν αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα πριν από τρεις εβδομάδες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Βραζιλίας να τον υπερασπιστεί.

Οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας θα φορέσουν τη μαύρη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και στο δεύτερο μέρος θα φορέσουν την παραδοσιακή στολή με κίτρινη φανέλα και μπλε σορτσάκι, ενώ θα υπάρχει μήνυμα που θα αναφέρεται στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που διοργανώνει η CBF με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού.

«Αυτό είναι θέμα προτεραιότητας και το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να ανοίξει μονοπάτια που προάγουν την ανεκτικότητα και τον σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων» είπε ο πρόεδρος της CBF, Εντβάλντο Ροντρίγκες.

«Πραγματοποιήσαμε ένα σεμινάριο για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, δημιουργήσαμε μια ομάδα εργασίας με 60 άτομα που συναντώνται περιοδικά για να προωθήσουν συζητήσεις και προτάσεις, ενώ είμαστε η μόνη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον κόσμο που έχει δημιουργήσει κανονισμό που προβλέπει την απώλεια βαθμών για πράξεις ρατσισμού» πρόσθεσε.