H Μπορντό έχασε την άνοδο στα «χαρτιά», στην Ligue 1 η Μετς

Η Μπορντό έχασε το ματς με τη Ροντέ στα χαρτιά (0-3) μετά την εισβολή οπαδού της στο ματς των δύο ομάδων που διεκόπη. Κερδισμένη η Μετς που πανηγυρίζει την άνοδο στην Ligue 1.

H Μπορντό έχασε την άνοδο στα «χαρτιά», στην Ligue 1 η Μετς

Στις αίθουσες των δικαστηρίων έμελλε τελικά να ξεκαθαρίσει το «εισιτήριο» για την άνοδο στην Ligue 1 της Γαλλίας.

Στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Ligue 2 ο αγώνας της Μπορντό με την Ροντέ είχε διακοπεί στο 23ο λεπτό, όταν ένας οπαδός των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έσπρωξε τον Μπουάδες, που εκείνη την στιγμή είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος αποφάσισε τελικά να μην συνεχιστεί το ματς και οι Γιρονδίνοι να το χάσουν στα «χαρτιά» (0-3), ενώ τους επέβαλε παράλληλα δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και να ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -1.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Μπορντό έχασε κάθε ελπίδα για άνοδο στην Ligue 1, αφού το «εισιτήριο» μέσω της δεύτερης θέσης το πήρε η Μετς που βρισκόταν στο +3 από την τρίτη Μπορντό.

Παράλληλα, η απόφαση του δικαστηρίου γέμισε με χαμόγελα και με την Ροντέ, η οποία από τη στιγμή που πήρε το ματς με την Μπορντό στα «χαρτιά», με το τρίποντο αυτό βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και κέρδισε την παραμονή της, «ρίχνοντας» έτσι από την κατηγορία την Ανεσί.