Αλ Κελαϊφί: «Να επιστρέψουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης...»

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, κάλεσε τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να αφήσουν την ευρωπαϊκή Super League.

Αλ Κελαϊφί: «Να επιστρέψουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης...»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γιουβέντους να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή Super League εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, και κάλεσε τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και την Μπαρτσελόνα να κάνουν το ίδιο.

«Μου φαίνεται σωστή απόφαση. Δεν υπήρχε μέλλον γι’ αυτούς ή ένα έργο και είναι λογικό. Γιατί να ξοδέψεις χρήματα σε αυτό; Είναι καλό που οι σύλλογοι είναι και πάλι μέρος του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος, οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν επίσης λάθη. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι.

Φυσικά και θέλουμε να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα, είναι καλύτερα για αυτούς. Ειλικρινά, νομίζω ότι είναι καλύτερα για αυτούς να επιστρέψουν. Θα είναι σε καλύτερη θέση αν επιστρέψουν. Οι άνθρωποι θα τους σεβαστούν περισσότερο, θα προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, είναι μόνοι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι εναντίον όλων, κάτι που δεν είναι καλό για αυτούς».

Αναφερόμενος δε στους προέδρους των δύο συλλόγων, τον Φλορεντίνο Πέρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ζοάν Λαπόρτα (Μπαρτσελόνα), σημείωσε: «Γνωρίζουν τους συλλόγους που εκπροσωπούν και δεν πρόκειται να ασκήσω κριτική σε κανέναν πρόεδρο, ξέρουν τι έχουν κάνει και τι πρέπει να κάνουν».

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του Κατάρ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ. γίνεται από διαφορετικό επενδυτικό ταμείο από αυτό που συνδέεται μέσω της Παρί Σεν Ζερμέν), απάντησε:

«Είμαι από το Κατάρ και γι’ αυτό με ρωτούν πάντα. Το Μαϊάμι με ρώτησε για δύο συλλόγους της Premier League. Με ρωτούν επίσης για τη Ligue 1 και τους λέω τη γνώμη μου. Μπορώ να πω τη γνώμη μου αλλά αυτό με κάνει να γελάω γιατί δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ομάδα μου. Υποστηρίζω όποιον θέλω να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, είτε είναι το Κατάρ είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αρκεί να το κάνουν σεβόμενοι τους κανόνες».