Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια θυμίζει ότι ακόμα υπάρχει ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο (vids)

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Λα Κορούνια με χιλιάδες οπαδούς να στηρίζουν την Ντεπορτίβο στην προσπάθεια που κάνει γι' άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια θυμίζει ότι ακόμα υπάρχει ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο (vids)

Στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εταιρείες, οι ατζέντηδες, τα πολλά εκατομμύρια και τα πολλά περισσότερα χρήματα που έρχονται από τους Άραβες, αλλά ο ρομαντισμός του ακόμα δεν έχει σβήσει. Και αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς όταν βλέπει ιστορικά κλαμπ να βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια είναι ένα κλαμπ που το είχαμε συνηθίσει να αγωνίζεται στο Champions League και με διαρκή συμμετοχή στη La Liga. Κι όμως συμπληρώνει τρία χρόνια στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και πέντε μακριά από την μεγάλη κατηγορία. Φέτος η «Ντέπορ» βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην άνοδο της στη Segunda Division. Την Κυριακή (4/6) νίκησε σε μπαράζ 1-0 την Κασεγιόν και της αρκεί μία ισοπαλία στο επόμενο παιχνίδι για να πάρει την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Σοσιεδάδ Β'-Αλκορκόν.

Οι εικόνες από τους δρόμους της πόλης είναι συγκλονιστικές με ένα μπλε ποτάμι να κατευθύνεται στην ιστορική έδρα της ομάδας, το «Ριαθόρ» το οποίο ήταν κατάμεστο σε αυτό το παιχνίδι. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση έπαιξε ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος έχει επιστρέψει στην ομάδα για να την βοηθήσει να πάρει την άνοδο.

Ο Πέρεθ, μάλιστα έχει πληρώσει από την τσέπη του για να παίξει στη Λα Κορούνια. Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην ομάδα αφήνοντας την πρώτη κατηγορία και την Κάντιθ!

Ο κόσμος της, ωστόσο παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει το κλαμπ δεν το έχει αφήσει μόνο του. Χιλιάδες οπαδοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα τους και να τη βοηθήσουν να πάρει την άνοδο.