Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πόλη χωρίζεται στα δύο... στο Λονδίνο!

Έφτασε η ώρα για το πρώτο ντέρμπι του Μάντσεστερ σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας.

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πόλη χωρίζεται στα δύο... στο Λονδίνο!

Σήμερα (17:00, Cosmote Sport 1 HD) η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους "κόκκινους διαβόλους" να ελπίζουν όχι μόνο να ολοκληρώσουν το νταμπλ των εγχώριων κυπέλλων, αλλά και να εμποδίσουν τους αντιπάλους τους να φτάσουν το επίτευγμά τους το 1998-99 και να κατακτήσουν το τρεμπλ. Μπορούν οι παίκτες του Έρικ τεν Χάαχ να σταματήσουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τους συμπαίκτες του;

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για την νίκη και αν τα καταφέρει, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωση του τρεμπλ με πρωτάθλημα, Κύπελλο Αγγλίας και Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό θα τους έκανε μόλις τη δεύτερη αγγλική ομάδα που θα το πετύχει μετά την ομάδα που αντιμετωπίζουν σε λίγες ώρες, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μόνο η Άρσεναλ (14) έχει κατακτήσει περισσότερα Κύπελλα Αγγλίας από τα 12 της Γιουνάιτεντ, αν και η Σίτι θα παρηγορηθεί γνωρίζοντας ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν χάσει τους περισσότερους τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (οκτώ).

Στον αντίποδα, η Γιουνάιτεντ θα είναι πρόθυμη να επαναλάβει την νίκη της με 2-1 στην Premier League επί της Σίτι στο Old Trafford τον Ιανουάριο, κατά την οποία κράτησε την Σίτι σε μόλις πέντε σουτ σε όλο το παιχνίδι.

Η μέθοδος του χαμηλού μπλοκ και της αντεπίθεσης είναι γνωστό ότι λειτουργεί περιστασιακά απέναντι στην κυρίαρχη ομάδα του Γκουαρντιόλα και στην Premier League την περίοδο 2022-23, η Γιουνάιτεντ πέτυχε τα περισσότερα γκολ (εννέα) από κάθε άλλη ομάδα με αντεπίθεση.

Η Σίτι μάλιστα δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο φετινό Κύπελλο Αγγλίας. Στην εποχή της Football League (από το 1888-89), μόνο δύο ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς να δεχθούν γκολ - η Πρέστον το 1889 και η Μπέρι το 1903.

Έχοντας ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ φέτος, η Γιουνάιτεντ στοχεύει να κατακτήσει για πρώτη φορά και τα δύο εγχώρια κύπελλα σε μία σεζόν. Αυτό θα την έκανε την πέμπτη ομάδα που το καταφέρνει, μετά την Άρσεναλ (1992-93), την Λίβερπουλ (2000-01 και 2021-22), την Τσέλσι (2006-07) και την Μάντσεστερ Σίτι (2018-19).