Θα αρχίσει να μας... Λίπι!

Ο Μαρσέλο Λίπι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τα γήπεδα, κλείνοντας μια σπουδαία καριέρα, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 με την εθνική Ιταλίας.

Θα αρχίσει να μας... Λίπι!

Ο 70χρονος διάσημος κόουτς, ο οποίος από το 2016 είναι στον πάγκο της εθνικής Κίνας, πρόκειται τον Φεβρουάριο, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία της ασιατικής χώρας, ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Ο Λίπι γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, εργαζόμενος στις Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ιντερ και εθνική Ιταλίας. Το 2006 οδήγησε την «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ενώ στην συλλογή του διαθέτει επίσης, από τη θητεία του στη Γιουβέντους, το Champions League, πέντε πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας. Επίσης στην Κίνα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας με την Γκουανγκζού Εβεργκράντε.

«Θέλω να γυρίσω σπίτι. Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται το ασιατικό κύπελλο. Θα δούμε μετά από αυτό, αλλά νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία μου εμπειρία. Είναι πιθανό να φύγω από την Κίνα τον Φεβρουάριο και να επιστρέψω στην Ιταλία και στην οικογένεια μου», δήλωσε σχετικά ο Ιταλός κόουτς.