Σπαλέτι: «Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Θα σταματήσω για έναν χρόνο»

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από τη Νάπολι, ενώ ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν δεν θα βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας.

Σπαλέτι: «Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Θα σταματήσω για έναν χρόνο»

Μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος αποκάλυψε πως «ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μου είπε πως ο κύκλος του στην Νάπολι τελείωσε», πλέον ήρθε και η τοποθέτηση του ιδίου του προπονητή, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο των πρωταθλητών Ιταλίας.

Παράλληλα όμως, τόνισε ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας την επόμενη περίοδο, αφού πρόθεσή του είναι να ξεκουραστεί.

«Μερικές φορές αφήνεις κάποιον από υπερβολική αγάπη. Τώρα δεν είμαι σε θέση να δώσω στην Νάπολι όλο αυτό που αξίζει. Έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. Αισθάνομαι κουρασμένος. Χρειάζεται να μείνω για λίγο εκτός. Δεν θα προπονήσω την Νάπολι ή κάποια άλλη ομάδα. Θα σταματήσω για έναν χρόνο.

Η Νάπολι έχει δει τον πιο δυνατό παίκτη στον κόσμο και πολύ καλούς προπονητές, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο Σάρι είναι μαέστρος του ποδοσφαίρου, ο Αντσελότι είναι ένας από τους Νο 1, ο Γκατούζο είναι παθιασμένος, ο Μπενίτεθ είναι προπονητής διεθνούς φήμης.

Οπότε όταν πας στη Νάπολι πας για να κερδίσεις. Τον πρώτο χρόνο δεν τα καταφέραμε και επικριθήκαμε έστω και λίγο, οπότε αναρωτιέται κάποιος: μπορώ να το κάνω αυτό; Φέτος δεν μπορώ, οπότε κάνω ένα βήμα πίσω.

Υπάρχει και ένα ζήτημα με την κόρη μου, την Ματίλντε, με την οποία θέλω να περάσω χρόνο μαζί της ενώ θέλω επίσης να ξεκουραστώ, για αυτό επιθυμώ να μείνω για λίγο στο περιθώριο», είπε σχετικά ο Σπαλέτι.