Μίλαν: Το μήνυμα του Πιόλι για την σεζόν που ολοκληρώνεται και το καλοκαίρι που έπεται

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, παραδέχτηκε ότι έχει αρχίσει να κάνει σκέψεις για την φετινή σεζόν, αφού η ομάδα του εξασφάλισε μια θέση στο Champions League, ενώ μίλησε και για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Μίλαν: Το μήνυμα του Πιόλι για την σεζόν που ολοκληρώνεται και το καλοκαίρι που έπεται

Η Μίλαν μπήκε στο ματς με τη Γιουβέντους αναζητώντας μόνο έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την θέση της στην πρώτη τετράδα και τελικά έφυγε από το Τορίνο με την νίκη χάρη σε μια εξαιρετική κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού στο πρώτο ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι ότι απέχει πολύ από ένα κλασικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδειχναν εξαντλημένες και χωρίς ποιότητα μετά από μια μακρά και επίπονη σεζόν, αλλά οι «ροσονέρι» έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και πλέον τους περιμένει μια τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε στο DAZN μετά το παιχνίδι για να προβληματιστεί για το μόλις τρίτο διπλό στην Serie A επί των «μπιανκονέρι» τα τελευταία 50 χρόνια.

Πώς κρίνετε την σεζόν;

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό. Το Τσάμπιονς Λιγκ μας έδωσε περισσότερα από όσα περιμέναμε, αλλά και πολλή πίκρα, βγαίνοντας στον τελικό με την Ίντερ. Στο πρωτάθλημα κάναμε λιγότερα απ' όσα θα μπορούσαμε, το να φτάσουμε στο Champions League είναι κάτι όμορφο.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε δύο μέτωπα και χάσαμε κάτι, αυτή είναι η αλήθεια. Η ομάδα είναι δυνατή, ας απολαύσουμε τη νίκη. Και μετά ήταν μια περίεργη σεζόν. Κάναμε 5 μήνες χωρίς τον Μαινάν, τον καλύτερο τερματοφύλακα της κατηγορίας. Και μετά οι καλύτεροι παίκτες μας πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Τι είπατε στους παίκτες στο τέλος της αναμέτρησης;

«Μίλησαν, όπως θα έπρεπε. Ήταν οι κύριοι παίκτες. Θέλαμε να τα πάμε καλά απόψε για να μην το πάμε στο τελευταίο παιχνίδι. Πανηγύρισαν όπως έπρεπε και δεν μπορώ παρά να τους ευχαριστήσω. Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά η ομάδα δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στη δουλειά, στη συνοχή».

Τι περιμένετε από την καλοκαιρινή περίοδο;

«Εξαρτάται πάντα από τις προσδοκίες που θέλουμε να πετύχουμε. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε στα ημιτελικά του Champions League, είναι σαφές ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί.

«Για να ανταγωνιστείς σε δύο διοργανώσεις αυτού του επιπέδου, χρειάζεσαι δυνατούς παίκτες: τότε αν είναι νέοι, είμαι χαρούμενος, γιατί είναι ενθουσιώδεις. Αν ο σύλλογος θέλει να είναι ανταγωνιστικός και στις δύο διοργανώσεις, σαφώς και θα πρέπει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Πέρυσι ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι φέτος. Ο καθένας είναι υπεύθυνος, χρειάζεται υπομονή, ακόμη κι αν καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει. Αν εστιάζεις σε νεαρούς παίκτες πρέπει να περιμένεις, αλλιώς είναι ανώφελο και πάντα φέρω τα παραδείγματα του Λεάο και του Τονάλι. Νομίζω ότι ο σύλλογος πρέπει να μεταφέρει την ιδέα του μπροστά, είναι ένας ενάρετος σύλλογος».

Αυτή είναι η βούληση του συλλόγου;

«Εγώ είμαι ο προπονητής, πρέπει να ρωτήσετε τον Μαλντίνι και τον Μασάρα που είναι συνομιλητές με τους ιδιοκτήτες και θα ξέρουν τι θα έχουν στη διάθεσή τους».

Θα μπορούσατε να επιστρέψετε στην τριμελή άμυνα που είδατε τον Φεβρουάριο;

«Σε μια χρονιά με επιλογές που μπορούν να αλλάξουν, υπάρχουν πολλές πιθανότητες αλλά δεν το νομίζω. Είχαμε φτάσει σε μια στιγμή που δεν ήμασταν πλέον ομάδα και ας μην ξεχνάμε ότι παραμείναμε μια επιθετική ομάδα.

Αυτό το σύστημα μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε την Τότεναμ, μόνο έτσι μπορέσαμε να την ξεπεράσουμε. Στη συνέχεια, όταν επέστρεψε η κατάσταση των παικτών μας, επιστρέψαμε να παίζουμε με το 4-2-3-1».