Eredivisie: Πρώτος σκόρερ ο Δουβίκας στην Ολλανδία

Ο Τάσος Δουβίκας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie με 19 γκολ, μαζί με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν. Τρίτος Έλληνας που τα καταφέρνει μετά τους Γιώργο Γιακουμάκη και Νίκο Μαχλά.

Eredivisie: Πρώτος σκόρερ ο Δουβίκας στην Ολλανδία

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Eredivisie κατέκτησε ο Τάσος Δουβίκας, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία εξαιρετική σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας επιθετικός βρήκε δίχτυα στη νίκη της Ουτρέχτης με 3-2 επί της Έμεν για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και έφτασε τα 19 τέρματα, όσα και ο Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν.

Ο τελευταίος σκόραρε δις στο 2-1 της ομάδας του επί της Άλκμααρ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 20χρονος πέτυχε το δεύτερο και νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 98’, πιάνοντας έτσι τον Δουβίκα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Για την ιστορία, ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, μετά τον Γιώργο Γιακουμάκη (26 γκολ με την Φένλο τη σεζόν 2020-2021) και τον Νίκο Μαχλά (34 γκολ με την Φίτεσε τη σεζόν 1997-1998).