Μπενφίκα: Πρωταθλητές Πορτογαλίας ξανά οι «Αετοί»!

Η Μπενφίκα επικράτησε 3-0 της Σάντα Κλάρα και παρά τη νίκη με ίδιο σκορ της Πόρτο, στέφθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας ύστερα από τέσσερα χρόνια. 

Μπενφίκα: Πρωταθλητές Πορτογαλίας ξανά οι «Αετοί»!

Στον θρόνο ύστερα από τέσσερα χρόνια ανέβηκε ξανά η Μπενφίκα. Οι Λουζιτανοί επικράτησαν 3-0 της Σάντα Κλάρα και παρά τη νίκη με ίδιο σκορ της Πόρτο επί της Γκιμαράρες, διατήρησαν τη θέση τους στην κορυφή της Liga Nos και στέφθηκαν πρωταθλητές Πορτογαλίας!

Στο κατάμεστο «Ντα Λουζ», αρχικά, ο Ράμος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' με κεφαλιά, για να έρθει στο 28' ο Ράφα Σίλβα, ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 60' ο Γκριμάλντο με εκτέλεση πέναλτι.

Στο Οπόρτο, οι «Δράκοι» ήξεραν πως η αποστολή τους ήταν πολύ δύσκολη. Και αυτό διότι ήθελαν μόνο ήττα της Μπενφίκα από την τελευταία και αδιάφορη Σάντα Κλάρα. Μάλιστα σε περίπτωση ισοπαλίας, η Πόρτο έπρεπε να σημειώσει 10 τέρματα.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Κονσεϊσάο έκαναν τη δουλειά τους και λύγισαν με 3-0 την αντίπαλο τους. Το σκορ άνοιξε ο Ταρέμι στο 8ο λεπτό ενώ ο Οτάβιο στο 32' και ο Εβανίλσον στο 39' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους «Δράκους» που τερμάτισαν δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα.