Γκουαρντιόλα: «Να διατηρήσουμε τα υψηλά στάνταρ»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν την προσπάθεια, στη μάχη για την κατάκτηση του «τρεμπλ».

Γκουαρντιόλα: «Να διατηρήσουμε τα υψηλά στάνταρ»

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Premier League. Δεν μένει όμως μόνο εκεί, αφού φιλοδοξεί να πανηγυρίσει και το «τρεμπλ», ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αντίστοιχου του Champions League με αντίπαλο την Ίντερ.

Ο προπονητής της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα, ανέφερε:

«Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για τους τελικούς είναι να είσαι έτοιμος. Θέτουμε αυτά τα στάνταρ και πρέπει να τα διατηρήσουμε. Είναι φυσιολογικό ότι θα έχουμε πτώση επειδή ξοδέψαμε ήδη πολλή ενέργεια. Η ενέργεια που ξοδεύαμε ήταν τεράστια και μόλις σηκώσαμε το τρόπαιο είναι φυσιολογικό να πέφτεις. Οι ομάδες μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα και πρέπει να προσαρμόσουμε τον τρόπο που παίζουμε και στα δύο παιχνίδια για να φτάσουμε απέναντι στη Γιουνάιτεντ και την Ίντερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Επιπρόσθετα, ο Καταλανός επαίνεσε τον Ιταλό προπονητή της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ενόψει της αυριανής (24/5) μεταξύ τους εξ αναβολής αναμέτρησης στο πρωτάθλημα.

«Ο Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι είναι ένας από τους προπονητές με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν υπάρχει ομάδα που παίζει με τον τρόπο που παίζει, είναι μοναδικός. Είχα την αίσθηση όταν έφτασε στην Premier League ότι ο αντίκτυπος θα ήταν μεγάλος, αλλά δεν περίμενα ότι θα το έκανε αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι μακράν καλύτερος από όλους τους αντιπάλους, μονοπωλεί την μπάλα με τρόπο που δεν έχω δει εδώ και πολύ καιρό».