Ο Ριέρα πήρε νταμπλ με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αλλά παραιτήθηκε

Ο Άλμπερτ Ριέρα αν και κατέκτησε τα πάντα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας τελικά παραιτήθηκε από τον πάγκο της.

Ο Ριέρα πήρε νταμπλ με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αλλά παραιτήθηκε

Στον πρώτο χρόνο της προπονητικής του καριέρας ο Άλμπερτ Ριέρα κατέκτησε με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Σλοβενίας. Η σεζόν είναι πετυχημένη για τον Ισπανό προπονητή και πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Ωστόσο δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της Λιουμπλιάνας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο παρά το γεγονός ότι η ομάδα του θα παίζει στο Champions League και συγκεκριμένα στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Ο λόγος που αποχωρεί από την ομάδα όπως κατήγγειλε ο ίδιος είναι πως του προτάθηκε από τη διοίκηση να μην έχει έναν συγκεκριμένο μισθό, αλλά να πληρώνεται με ποσοστά από τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών.

«Μιλήσαμε για το νέο συμβόλαιο μόνο τον Απρίλιο, μία φορά. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Τότε ήταν που σηκώθηκα από το τραπέζι. Για να μιλήσουμε χρειαζόμαστε μία προσφορά με την οποία μπορώ να πω ναι ή όχι. Δεν το είχαν. Οπότε δεν μιλάμε σχεδόν καθόλου. Μετά άρχισαν να μιλούν για το πώς η πώληση παικτών θα μπορούσε να επηρεάσει τον μισθό μου. Οι παίκτες που προπονώ. Δεν είμαι ατζέντης είμαι προπονητής. Είναι βρώμικο, δεν είναι η δουλειά μου. Μετά η ομάδα μου θα χειροτερεύει και θα πρέπει να ψάξουμε για παίκτες. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη προσφορά. Εδώ κατάλαβα ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Δεν μπορώ να το δεχτώ», είπε ο Ριέρα.

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε ακόμα για την πρώτη του δουλειά και τόνισε πως όλα πήγαν καλά, αφού η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή. Τόνισε ακόμα πως προπονητικά έχει επηρεαστεί από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Μικέλ Αρτέτα. Να σημειώσουμε ότι το Μέσο στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο Ριέρα αποκλείστηκε από τη διοίκηση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.