Κατέρρευσε προστατευτικό κάγκελο στο Εϊμπάρ-Σεβίλλη (pics, vid)

Λίγο έλειψε να έχουμε τραγωδία στο παιχνίδι της Εϊμπάρ με τη Σεβίλη όταν προστατευτικό κάγκελο κατέρρευσε μετά το γκολ του Μπανέγα.

Κατέρρευσε προστατευτικό κάγκελο στο Εϊμπάρ-Σεβίλλη (pics, vid)

Ο Μπανέγα στο 59’ έκανε το 0-2 για τη Σεβίλλη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εϊμπάρ ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα. Ένα γκολ που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τον κόσμο της ομάδας της Ανδαλουσίας. Ο σκόρερ έτρεξε να πανηγυρίσει το γκολ μαζί με τους οπαδούς της ομάδας του που βρίσκονται στο γήπεδο.

Βλέποντας να πηγαίνει στην κερκίδα τους οι οπαδοί έτρεξαν κοντά στο κάγκελο για να έρθουν πιο κοντά στον σκόρερ. Το προστατευτικό κάγκελο, ωστόσο κατέρρευσε και οι οπαδοί έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον στον αγωνιστικό χώρο. Για οκτώ λεπτά διεκόπη το ματς σε εκείνο το σημείο, αφού στο γήπεδο μπήκαν γιατροί προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους οπαδούς που είχαν ποδοπατηθεί.

Το σκηνικό που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Εϊμπάρ προκάλεσε «παγωμάρα» αρχικά σε όλο τον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες και στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν υπήρξε κάποιος σοβαρά τραυματίας δημιουργήθηκε μεγάλος φόβος.

Τελικά δύο οπαδοί μεταφέρθηκαν με φορείο εκτός γηπέδου. Είναι η πρώτη φορά που στο γήπεδο της Εϊμπάρ σημειώθηκε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό και αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές ανακαινίσεις προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει το γήπεδο στις υψηλές απαιτήσεις. Η συγκεκριμένη κερκίδα, πάντως που συνέβη αυτό το δυσάρεστο περιστατικό ήταν προγραμματισμένο να ανακαινιστεί τον Δεκέμβριο.