Bundesliga: «Θρίλερ» για Ουνιόν η έξοδος στο Champions League, υποβιβάστηκε η Χέρτα

Η Χοφενχάιμ επικράτησε με 4-2 της Ουνιόν και τελευταία αγωνιστική θα κριθεί αν οι Βερολινέζοι βρεθούν στους ομίλους του Champions League. Χαμός στην «ουρά» μετά τις ισοπαλίες της Μπόχουμ στο Βερολίνο και της Σάλκε με την Άιντραχτ. Έπεσε στη 2η κατηγορία η Χέρτα. 

Bundesliga: «Θρίλερ» για Ουνιόν η έξοδος στο Champions League, υποβιβάστηκε η Χέρτα

Το «έλα να δεις» γίνεται στην Bundesliga, όπου απομένει ακόμη μία αγωνιστική για να μάθουμε οριστικά αν η Ουνιόν Βερολίνου θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στους ομίλους του Champions League. Όπως επίσης ο... κακός χαμός επικρατεί και στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού μετά τα αποτελέσματα σε Βερολίνο και Γκελζενκίρχεν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ουνιόν ήθελε τη νίκη στο Σινσχάιμ απέναντι στην Χοφενχάιμ για να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα. Ωστόσο, γνώρισε την ήττα από τους γηπεδούχους με 4-2 και θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Βέρντερ για να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να μην περιμένει το αποτέλεσμα της Φράιμπουργκ μέσα στην Φρανκφούρτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη της ουράς, η Χέρτα υποβιβάστηκε! Επικρατούσε έως τις καθυστερήσεις με 1-0, αλλά μία κεφαλιά του Σλότεμπεργκ στο 90+4’ έδωσε τη δυνατότητα στην Μπόχουμ να ισοφαρίσει σε 1-1 και να βρεθεί στην 15η θέση, αφήνοντας πίσω της την Σάλκε που έφερε 2-2 με την Άιντραχτ στο Γκελζενκίρχεν. Η Μπόχουμ είναι έναν βαθμό πάνω από την 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Οπότε, την τελευταία αγωνιστική η αγωνία θα φτάσει στο κατακόρυφο ως προς το ποια από τις Μπόχουμ, Σάλκε ή Στουτγκάρδη θα παραμείνει στην κατηγορία

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 33ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19/5)

Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 2-0

(71' Γκούντερ, 75' Πέτερσεν)

ΣΑΒΒΑΤΟ (20/5)

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 4-2

(22’ Μπέμπου, 36’ πέν., 90’ Κράμαριτς, 90+9' Νταμπούρ - 45+4’ Ντοέκι, 90+5' Λαϊντουνί)

Χέρτα Βερολίνου – Μπόχουμ 1-1

(63’ Τουσάρ - 90+4’ Σλότεμπεργκ)

Σάλκε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2

(1’ Τερόντε, 85’ Πόλτερ - 21’ Καμάντα, 59’ Τούτα)

Βέρντερ Βρέμης – Κολωνία 1-1

(73’ Σμιντ - 36’ Τίγκες)

19.30: Μπάγερν - Λειψία Μονάχου – Λειψία

ΚΥΡΙΑΚΗ (21/5)

16.30: Μάιντς – Στουτγκάρδη

18.30: Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ

20.30: Λεβερκούζεν – Γκλάντμπαχ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ