Επίσημη συγγνώμη της Άλκμααρ από τη Γουέστ Χαμ

Η Άλκμααρ ζήτησε και επίσημα συγγνώμη από τη Γουέστ Χαμ για όσα συνέβησαν μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Επίσημη συγγνώμη της Άλκμααρ από τη Γουέστ Χαμ

Την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τη Γουέστ Χαμ αισθάνθηκε η Άλκμααρ, η οποία τοποθετήθηκε επίσημα για όσα θλιβερά συνέβησαν μετά το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα.

Αναλυτικά στην τοποθέτηση της η Άλκμααρ αναφέρει:

«Ενώ όλοι περίμεναν για ένα ιστορικό ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό εξελίχθηκε σε μία μαύρη σελίδα εξαιτίας όσων συνέβησαν μετά το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό εξελίχθηκε σε μία βραδιά που θα θυμόμαστε με ντροπή.

Όχι εξαιτίας του ποδοσφαίρου που παίχτηκε, αλλά εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων επισκεπτών. Δυστυχώς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη «οπαδοί» για αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό που συνέβη ξεπέρασε όλα τα όρια. Ο σύλλογος νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί με ειλικρίνεια στην Γουέστ Χαμ, αλλά και στους χιλιάδες υγιώς σκεπτόμενους οπαδούς της ΑΖ, οι οποίοι επίσης ενοχλήθηκαν από αυτή την παραβατική συμπεριφορά.

Στις επόμενες ημέρες η ΑΖ μαζί με την αστυνομία, την Εισαγγελία, και τον Δήμο του Άλκμααρ θα εξετάσει τι ακριβώς συνέβη, πως συνέβη και τι πρέπει να βελτιωθεί στο μέλλον.

Η ΑΖ είναι ένα πολιτισμένο κλαμπ, όπου το ευ αγωνίζεσθαι, η ηθική και οι αξίες είναι πάνω από όλα. Το κλαμπ θα κάνει ότι μπορεί μαζί με τις αρχές για να αναγνωρίσει αυτά τα πρόσωπα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».