Πιόλι: "Παραμένουμε ενωμένοι, θετικοί και αποφασισμένοι"

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι πιστεύει ότι η ομάδα είχε την σωστή συμπεριφορά απέναντι στη Σπέτσια, αλλά τελικά αισθάνθηκε την πίεση αφού δεν άνοιξε το σκορ.

Πιόλι: "Παραμένουμε ενωμένοι, θετικοί και αποφασισμένοι"

Οι έρευνες συνεχίζονται για το... ναυάγιο της Μίλαν που γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Σπέτσια που μάχεται για τον υποβιβασμό χθες το βράδυ.

Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε στο Milan TV μετά το παιχνίδι για να προσπαθήσει να εξηγήσει για το νέο στραβοπάτημα της ομάδας του σε μια σεζόν που απειλεί να μείνει αξέχαστη (για τους λάθος λόγους).

"(Νιώθω) Απογοητευμένος, σίγουρα. Μετά από ένα εντάξει πρώτο ημίχρονο, όχι εξαιρετικό αλλά εντάξει, όπου ελέγξαμε το παιχνίδι, ρισκάραμε πολύ λίγο και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν ήμασταν καλοί στο δεύτερο ημίχρονο", ξεκίνησε.

"Το γεγονός ότι δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από στημένη φάση έκανε τα πράγματα δύσκολα για εμάς. Προφανώς δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε και δεν είναι η εμφάνιση που θέλαμε. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα την Τρίτη".

Υπήρχαν ερωτηματικά για το αν η ομάδα επιδεικνύει τηΝ σωστή νοοτροπία σε τέτοιου είδους αγώνες ή αν μπορεί να αποσπάται από τα παιχνίδια που έρχονται στην Ευρώπη, μετά από χαμένους βαθμούς απέναντι σε ομάδες όπως η Εμπολι, η Σαλερνιτάνα και η Κρεμονέζε επίσης.

"Δεν νομίζω ότι η ομάδα δεν ήταν αποφασισμένη, νομίζω ότι απλά μας έλειπε λίγος ρυθμός και ποιότητα για να μεταφέρουμε περισσότερη απειλή και να μετατρέψουμε κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες, όπου θα έπρεπε να είμαστε πιο ακριβείς και κλινικές για να πάρουμε το προβάδισμα", πρόσθεσε ο Πιόλι.

"Δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε το σκορ, οπότε όταν τα παιχνίδια δεν πηγαίνουν αρχικά όπως θέλουμε, γίνεται πιο δύσκολο απ' ό,τι θα έπρεπε. Είμαστε ενωμένοι, θετικοί και αποφασισμένοι ενόψει του αγώνα της Τρίτης.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για να προετοιμαστούμε για την Τρίτη. Σε αυτό το σημείο, δεδομένης της θέσης που βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν".

Τώρα η προσοχή στρέφεται στη ρεβάνς με την Ίντερ, η οποία είναι από μόνη της ένα βουνό που πρέπει να ανέβει μετά την ήττα με 2-0 στο Σαν Σίρο το βράδυ της Τετάρτης. Χρειάζεται αλλαγή ταχύτητας, αλλιώς κινδυνεύει να γίνει άλλη μια επικράτηση.

"Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε μια τεράστια εμφάνιση. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω πιστεύοντας ότι μπορούμε να νικήσουμε την Ίντερ. Το να νικήσουμε την Ίντερ σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο δρόμο για την πρόκριση. Πρέπει να παίξουμε καλά. Νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να τα καταφέρουμε".

Ο Πιόλι ενημέρωσε επίσης για τους Ράφαελ Λεάο, Ράντε Κρούνιτς και Τζούνιορ Μεσίας που δεν ταξίδεψαν για το παιχνίδι.

"Δεν ήρθαν επειδή δεν μπορούσαν να παίξουν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους έχουμε πίσω την Τρίτη. Θα προσπαθήσουν αύριο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αναρρώσουν και μετά θα δούμε τη Δευτέρα αν είναι διαθέσιμοι.

Ελπίζουμε ότι ο Λέο, ο Κρούνιτς και ο Μεσίας μπορούν να παίξουν, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για το αρχικό σχήμα και να επηρεάσουμε το παιχνίδι με τις αλλαγές".