Μίλαν: Το παρασκήνιο της ανανέωσης Λεάο

Η διαπραγμάτευση της Μίλαν για την τελική ανανέωση του συμβολαίου του Ράφαελ Λεάο χαρακτηρίζεται ως "μικρό αριστούργημα" με τόσες πολλές εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετηθούν.

Μίλαν: Το παρασκήνιο της ανανέωσης Λεάο

Το Calciomercato.com υπενθυμίζει πως οι συζητήσεις για την ανανέωση του Ράφαελ Λεάο συνεχίζονται για περισσότερο από ένα χρόνο και κατά καιρούς φαινόταν ότι δεν θα έρθει ποτέ. Ο Πάολο Μαλντίνι και ο Ρίκι Μασάρα δούλεψαν όμως άψογα με το περιβάλλον του Λεάο, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Τζόρτζιο Φουρλάνι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νομική διαμάχη μεταξύ Λιλ και Σπόρτινγκ.

Ο Φουρλάνι έκανε ό,τι μπορούσε διπλωματικά στις συζητήσεις με τον σύλλογο της Ligue 1, ενισχυμένος από μια σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης που έχει εδραιωθεί με τα χρόνια. Η Λιλ θα καταβάλει το πρόστιμο των 22 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ και έχει λάβει υψηλότερο ποσοστό από το προηγούμενο (15%) από τα έσοδα οποιασδήποτε μελλοντικής μεταπώλησης.

Τώρα περιμένουμε μόνο την επίσημη ανακοίνωση της ανανέωσης του Λεάο, η οποία αναμένεται να έρθει μετά τον επαναληπτικό αγώνα του Champions League με την Ίντερ.

Ο ακραίος επιθετικός αποφάσισε να δεσμευτεί για άλλη μια φορά στο πρότζεκτ των Ροσονέρι χωρίς να γνωρίζει με βεβαιότητα σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες, ο Λεάο θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο αξίας 7 εκατ. ευρώ καθαρά ανά σεζόν. Η ρήτρα αποδέσμευσης θα εξακολουθήσει να υπάρχει στο συμβόλαιο, αλλά θα πάει από τα 150 εκατ. ευρώ στα 170 εκατ. ευρώ.