Μέσι: Επιστρέφει στην ενδεκάδα της Παρί!

Ο Λιονέλ Μέσι θα ξεκινήσει βασικός για την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Αζαξιό το Σάββατο (13/5), όπως επιβεβαίωσε ο προπονητής των Παριζιάνων, Κριστόφ Γκαλτιέ.

Μέσι: Επιστρέφει στην ενδεκάδα της Παρί!

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στις προπονήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν την Δευτέρα μετά την άρση από τον σύλλογο της ποινής δύο εβδομάδων που του είχε επιβληθεί για ένα μη εγκεκριμένο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, όπου είναι πρεσβευτής τουρισμού.

Ο 35χρονος αστέρας ζήτησε συγγνώμη και στη συνέχεια επέστρεψε στις προπονήσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από συζητήσεις με τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, ο Κριστόφ Γκαλτιέ δήλωσε πως:

«Μίλησα με τον Λέο (Μέσι) για την επιστροφή του την Τρίτη, για να δω την νοοτροπία του - πολύ ήρεμος.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών μας σκέφτηκα ότι είχε πολύ κίνητρο να παίξει, πολύ αποφασισμένος και θέλει να κερδίσει ένα ακόμη τρόπαιο, να γίνει πρωταθλητής Γαλλίας.

Έχοντας δει την αφοσίωσή του αυτή την εβδομάδα στις προπονήσεις, ναι ο Μέσι θα ξεκινήσει αύριο».

Ερωτηθείς σχετικά με την ποινή, ο Γκαλτιέ πρόσθεσε: «Δεν το σχολίασα. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που καλωσορίσαμε πίσω τον Λέο. Προπονήθηκε όλη την εβδομάδα, με επιθυμία, αποφασιστικότητα και θέλει να παίξει για την ομάδα».

Παρά την επιστροφή του στην ομάδα, ο Αργεντινός διεθνής αναμένεται να αποχωρήσει από την Παρί στο τέλος του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πατέρας του Μέσι, Χόρχε, διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν τον γιο του να έχει συμφωνήσει για την επόμενη μετακίνησή του, επιμένοντας ότι δεν θα πάρει απόφαση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Μέσι έχει συνδεθεί με διάφορους άλλους προορισμούς, μεταξύ των οποίων η πρώην ομάδα του, η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ Μαϊάμι στο Major League Soccer, καθώς και με μια πολύ επικερδή μετακίνηση στη Σαουδική Αραβία.

Η Παρί βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 1 - έξι βαθμούς μακριά από την δεύτερη Λανς - με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν και βρίσκεται σε τροχιά για τον 11ο τίτλο-επίδοση ρεκόρ για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Οι ultras του συλλόγου δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα μποϊκοτάρουν τα υπόλοιπα παιχνίδια στο Parc des Princes, στην τελευταία τους διαμαρτυρία κατά της διοίκησης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συλλόγου.

Ερωτηθείς σχετικά με μια δήλωση του Collectif Ultras Paris (CUP) που έλεγε ότι η ομάδα θα «σταματήσει τις δραστηριότητές της», ο Γκαλτιέ δήλωσε: «Ποτέ δεν λαμβάνουμε με ευχαρίστηση τέτοιου είδους ειδήσεις. Γνωρίζουμε ότι οι CUP είναι σημαντικοί οπαδοί που ενισχύουν σημαντικά την ατμόσφαιρα, είτε στην έδρα, είτε στο Parc, είτε εκτός.

Δεν θα σχολιάσω την απόφαση. Αλλά υπάρχουν και άλλοι υποστηρικτές μας που είναι παρόντες. Νομίζω ότι μέσα από τις ανταλλαγές και τις συζητήσεις, θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις ώστε όλα να επανέλθουν στην κανονικότητα. Είναι λυπηρό, αλλά υπάρχουν και όλοι οι άλλοι οπαδοί που είναι πολύ παρόντες».

Την φετινή σεζόν ο Μέσι μετρά 20 γκολ και 19 ασίστ σε 37 αγώνες ενώ συνολικά με την Παρί έχει 31 γκολ και 34 ασίστ σε 71 παιχνίδια.