Μίλαν: Θα εξεταστεί η παραμονή των Πιόλι και Μασάρα εάν δεν μπει στην τετράδα

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη διοικητική ανανέωση στη Μίλαν, αλλά αν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος στόχος, τότε θα γίνουν σκέψεις.

Μίλαν: Θα εξεταστεί η παραμονή των Πιόλι και Μασάρα εάν δεν μπει στην τετράδα

Η πρωινή έκδοση της Tuttosport γράφει ότι τόσο ο Στέφανο Πιόλι όσο και ο Ρίκι Μασάρα θα κινδυνεύσουν αν η Μίλαν δεν ζεστάνει τον ελάχιστο στόχο της σεζόν, δηλαδή την πρόκριση στο επόμενο Champions League.

Για να προκριθεί στην επόμενη έκδοση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων η Μίλαν πρέπει να κερδίσει τους επόμενους τέσσερις "τελικούς", δηλαδή τους εναπομείναντες αγώνες στη Serie A. Ξεκινάει με τον αυριανό απογευματινό αγώνα με τη Σπέτσια και συνεχίζει με τα παιχνίδια με Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Ελλάς Βερόνα.

Η παρουσία της Μίλαν στο Champions League είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του συλλόγου όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι αλλά και τον οικονομικό παράγοντα. Χωρίς αυτήν, οι επενδύσεις που ζήτησε ο Μαλντίνι πριν από το παιχνίδι με την Ίντερ θα ήταν δύσκολο να γίνουν.

Ακόμη και ο Tζέρι Καρντινάλε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sportico, εξήγησε ότι "από επιχειρηματικής άποψης δεν θα χάσω από τα μάτια μου το γεγονός ότι πρέπει να προκριθούμε και στο Champions League του επόμενου έτους".

Η Μίλαν δεν κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο σερί Scudetto ή έστω να διεκδικήσει αυτό, ενώ έχασε στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Coppa Italia και ηττήθηκε για τα καλά από την Ίντερ και στον τελικό του Supercoppa, με την κατάκτηση του Champions League να φαντάζει προς το παρόν πολύ απίθανη.

Αν δεν έρθει η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και δεν επιτευχθεί μια θέση στο Champions League της επόμενης χρονιάς, θα υπάρξει μια βαθιά και αρθρωτή εξέταση των παικτών προς τον προπονητή μέσω της διοίκησης που έχτισε την ομάδα.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα είναι πολύ σημαντική για την επερχόμενη Μίλαν, όχι μόνο όσον αφορά την κάλυψη των κενών στην ομάδα που δεν είχαν διορθωθεί πριν από ένα χρόνο, αλλά και την αύξηση του συνολικού επιπέδου της ομάδας.