Κλοπ: «Η Λίβερπουλ είναι ελκυστική ακόμα και χωρίς Champions League»

Ο Γιούργκεν Κλοπ, δηλώνει ότι δεν ανησυχεί ότι το ενδεχόμενο να μην παίξει η Λίβερπουλ στο επόμενο Champions League θα επηρεάσει τις μεταγραφικές της κινήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ είναι ελκυστική ακόμα και χωρίς Champions League»

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει περάσει μια δύσκολη σεζόν, αλλά το πρόσφατο σερί των έξι συνεχόμενων νικών στην Premier League την έχει φέρει μόλις έναν βαθμό πίσω από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρεις αγώνες να απομένουν, αν και έχει παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους της.

Αν η Λίβερπουλ δεν μπορέσει να ξεπεράσει την Γιουνάιτεντ, θα βρεθεί εκτός Champions League για πρώτη φορά από την σεζόν 2016-17.

«Αυτή τη στιγμή, όταν μιλάς (με έναν παίκτη), καταλαβαίνεις ότι έχει ήδη ξεκαθαρίσει γιατί δεν μπορούμε να πούμε σε κανέναν ότι θα είμαστε σίγουρα στο Champions League του χρόνου», δήλωσε ο Κλοπ την Παρασκευή.

«Οπότε αν μας μιλάει, τότε είναι μάλλον ήδη ξεκάθαρο ότι γνωρίζει για αυτή την κατάσταση.

Είναι προφανές ότι πρέπει να παλέψουμε για να είμαστε στο Champions League και να παλέψουμε για τρόπαια.

Και αν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτό, είσαι περισσότερο από ευπρόσδεκτος. Μόνο ένα πράγμα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε φέτος και αυτό είναι το Champions League».

Ο Κλοπ, πάντως, επιμένει ότι η Λίβερπουλ παραμένει μια ελκυστική προοπτική για τους παίκτες, είτε παίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είτε όχι.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι τα ίδια όπως ήταν και πριν», πρόσθεσε ο Γερμανός. «Είναι ένας φανταστικός σύλλογος με μια πολύ, πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα και μια ακόμα καλύτερη ελπίζω του χρόνου.

Αυτό είναι λοιπόν, και αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Ίσα-ίσα που έχω αντιμετωπίσει την κατάσταση που είσαι σε συζητήσεις με τον παίκτη και όλα ακούγονται υπέροχα στο τέλος, λέει 'ΟΚ, τώρα, τα λέμε αν αυτό συμβεί'.

Είμαστε ακόμα η Λίβερπουλ και αυτό σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά ελκυστικοί για πολλούς παίκτες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Γι' αυτό δεν ανησυχώ για αυτό το γεγονός.

Όλα είναι πιο δύσκολα χωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι είναι. Ειδικά μακροπρόθεσμα- δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους πράγματα πιο συχνά.

Αλλά πέρα από αυτό, είναι απολύτως εντάξει η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, από άποψη λόγου και από άποψη πειστικότητας».

Η Λίβερπουλ επιθυμεί να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της αυτό το καλοκαίρι, με τον Μέισον Μάουντ της Τσέλσι, τον Αλέξις Μακ Άλιστερ της Μπράιτον και τον Ράιαν Γκράβενμπερτς της Μπάγερν Μονάχου να την ενδιαφέρουν με ζέση.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ επιστρέφει στη δράση της Premier League την Δευτέρα, όταν ταξιδεύει στην απειλούμενη με υποβιβασμό Λέστερ. Στην συνέχεια, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα και την Σαουθάμπτον για να ολοκληρώσει την σεζόν.