Championship: Στα μπαράζ Λούτον, Μίντλεσμπρο, Κόβεντρι, Σάντερλαντ για την άνοδο στην Premier League

Λούτον, Μίντλεσμπρο, Κόβεντρι και Σάντερλαντ θα διεκδικήσουν το τελευταίο «εισιτήριο» για την άνοδο στην Premier League από την Championship. Εκτός έμεινε η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον του Κάρλος Κορμπεράν. Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των πλέι-οφ.

Championship: Στα μπαράζ Λούτον, Μίντλεσμπρο, Κόβεντρι, Σάντερλαντ για την άνοδο στην Premier League

Μετά την απευθείας άνοδο της Μπέρνλι και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Premier League, μένει πλέον να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα αγωνιστεί στα αγγλικά «σαλόνια» την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σήμερα (8/5) πραγματοποιήθηκε η 46η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Championship, με τις Λούτον, Μίντλεσμπρο, Κόβεντρι και Σάντερλαντ να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα μπαράζ και το δικαίωμα να ονειρεύονται την άνοδο.

Η Λούτον έμεινε στο 0-0 με τη Χαλ και τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ ξωπίσω της με πέντε πόντους λιγότερους βρέθηκε η Μίντλεσμπρο του (προπονητή) Μάικλ Κάρικ που πήρε τον πόντο στο παιχνίδι με την πέμπτη Κόβεντρι (1-1).

Την έκτη και τελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ εξασφάλισε τελικά η Σάντερλαντ, καθώς οι «μαύρες γάτες» κέρδισαν με το ευρύ 3-0 την Πρέστον.

Μεγάλη χαμένη της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου ήταν η Μπλάκμπερν, καθώς παρότι κέρδισε 4-3 τα «λιοντάρια» της Μίλγουολ, εν τούτοις έμεινε έβδομη σε ισοβαθμία με τη Σάντερλαντ.

Τέλος, εκτός μπαράζ έμεινε και η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν, που ηττήθηκε 3-1 από τους «κύκνους» της Σουόνσι στην Ουαλία, με τους οποίους ισοβάθμησε στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Πλέον, όσον αφορά τα ζευγάρια των πλέι-οφ για την άνοδο στην Premier League, η Σάντερλαντ θα αντιμετωπίσει την Λούτον και η Μίντλεσμπρο την Κόβεντρι σε διπλούς ημιτελικούς, πριν τον μεγάλο τελικό στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Τα αποτελέσματα της 46ης (τελευταίας) αγωνιστικής
ΣΗΜΕΡΑ (8/5)

Μπέρμιγχαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2

Μπέρνλι - Κάρντιφ 3-0

Χάντερσφιλντ – Ρέντινγκ 2-0

Λούτον – Χαλ 0-0

Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι 1-1

Μίλγουολ – Μπλάκμπερν 3-4

Νόριτς – Μπλάκπουλ 0-1

Πρέστον – Σάντερλαντ 0-3

ΚΠΡ – Μπρίστολ Σίτι 0-2

Σουόνσι – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 3-1

Γουότφορντ – Στόουκ 2-0

Γουίγκαν – Ρόδεραμ 0-0

Το πρόγραμμα των πλέι-οφ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
13/5: Σάντερλαντ – Λούτον
14/5: Κόβεντρι – Μίντλεσμπρο

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
16/5: Λούτον – Σάντερλαντ
17/5: Μίντλεσμπρο - Κόβεντρι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ