Eredivisie: Αγκαλιά με τον τίτλο η Φέγενορντ, υποβιβάστηκε η Χρόνινγκεν

Η Φέγενορντ νίκησε 2-0 την Εξέλσιορ και αποσπάστηκε στο +8 στην κορυφή της Eredivisie από τη δεύτερη Αϊντχόφεν, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Υποβιβάστηκε η Χρόνινγκεν. Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Eredivisie: Αγκαλιά με τον τίτλο η Φέγενορντ, υποβιβάστηκε η Χρόνινγκεν

Μία ανάσα από την κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος της ιστορίας της και πρώτου μετά το 2017 βρίσκεται πλέον η Φέγενορντ.

Ο σύλλογος του Ρότερνταμ κέρδισε 2-0 εκτός έδρας την Εξέλσιορ στην 31η αγωνιστική της Eredivisie και με το τρίποντο αυτό ξέφυγε στο +8 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από τη δεύτερη Αϊντχόφεν, τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο θεσμό.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η ομάδα του Άρνε Σλοτ χρειάζεται πλέον τη νίκη την επόμενη αγωνιστική στο παιχνίδι της κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς (14/5) για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο ή ένα «στραβοπάτημα» της Αϊντχόφεν στο εντός έδρας ματς της με την Φορτούνα Σιτάρντ (14/5).

Πέραν αυτών, στην 31η αγωνιστική οριστικοποίησε και ο υποβιβασμός της Χρόνινγκεν, η οποία θα ακολουθήσει την επόμενη σεζόν την ουραγό Καμπούρ στη δεύτερη κατηγορία.

Η Χρόνινγκεν αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς και έμεινε στο -10 από τη 16η θέση που βρίσκεται η Εξέλσιορ, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (5/5)
Βααλβάικ - Φόλενταμ 4-1

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (6/5)
Σπάρτα Ρότερνταμ – Αϊντχόφεν 0-1, Ναϊμέγκεν - Χέρενφεν 2-3, Καμπούρ – Ουτρέχτη 0-3, Αγιαξ – Άλκμααρ 0-0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (7/5)
Έμεν – Τβέντε 0-3, Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Χρόνινγκεν 1-1, Εξέλσιορ – Φέγενορντ 0-2

18.00: Φορτούνα Σιτάρντ – Φίτεσε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ