Το σύγχρονο θαύμα της Νάπολι

Η Νάπολι βρέθηκε αντιμέτωπη με το καθήκον να αντικαταστήσει πάνω από το ένα τρίτο των γκολ της φέτος μετά τις σημαντικές αποχωρήσεις πέρσι το καλοκαίρι. Βρήκε δύο παίκτες που έχουν σκοράρει σχεδόν το 50% των γκολ της στην Serie A και μόλις κέρδισε το πρώτο της Scudetto έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Το σύγχρονο θαύμα της Νάπολι

Η Νάπολι κατέκτησε το πρώτο της Scudetto από το 1989-90, όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ακόμα ο καλύτερος στον κόσμο. Είναι ο τρίτος τίτλος της Serie A στην ιστορία της και έρχεται αφού ο προπονητής Λουτσιάνο Σπαλέτι έχασε τρία πρόσωπα-κλειδιά το καλοκαίρι. Ο Λορέντσο Ινσίνιε πήγε στην Τορόντο FC, ο Ντρις Μέρτενς στην Γαλατασαράι και ο υπαρχηγός, Καλιντού Κουλιμπαλί, έφυγε για την Τσέλσι.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στους 80 βαθμούς. Το υψηλότερο σύνολο βαθμών που έχει συγκεντρώσει ποτέ ήταν το 2018, όταν συγκέντρωσε 91 βαθμούς. Εκείνη την σεζόν οι «παρτενοπέι» κέρδισαν 28 παιχνίδια. Με 25 νίκες αυτή την στιγμή και με πέντε παιχνίδια να απομένουν, μπορούν ακόμα να καταρρίψουν αυτό το ρεκόρ. Σε 34 παιχνίδια το 1989-90, κέρδισαν 21, έφεραν εννέα ισοπαλίες και έχασαν τέσσερις αγώνες τερματίζοντας με 51 βαθμούς (72 αν υπολογίσετε τρεις για κάθε νίκη).

Ο Μαραντόνα ήταν τότε ο ήρωας και παραμένει θρύλος στη Νάπολι. Ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε την σεζόν ως πρώτος σκόρερ. Ήταν ο Μάρκο φαν Μπάστεν, ο οποίος σημείωσε 19 γκολ για την Μίλαν. Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο ήταν δεύτερος, σκοράροντας 17 φορές για την Φιορεντίνα. Ο Μαραντόνα είχε 16.

Η Νάπολι έχασε την πηγή του 34% των γκολ που πέτυχε την περασμένη σεζόν με τις καλοκαιρινές αποχωρήσεις.

Ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια και ο Βίκτορ Οσίμεν μπήκαν στη θέση τους.

Ο Οσίμεν έχει σκοράρει 22 γκολ φέτος και είναι ο πρώτος σκόρερ στην Serie A. Ο Κβαρατσκέλια έχει 12, αρκετά καλός για την έκτη θέση στη λίστα. Δύο παίκτες και 34 γκολ σε σύνολο 69 τερμάτων. Αυτό είναι το 49,2% των γκολ που έχει πετύχει η Νάπολι φέτος.

Χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια στους «παρτενοπέι» για να βρουν μια ομάδα ικανή να κάνει ό,τι έκανε η Νάπολι του Μαραντόνα. Μπορεί να χρειαστεί ακόμη περισσότερο χρόνο για να βρεθεί ένα άλλο δίδυμο τόσο φονικό όσο οι Κβαρατσκέλια και Οσίμεν.