Απειλείται με οκταετή φυλάκιση ο Τσάμπι Αλόνσο

Για φοροδιαφυγή κατηγορούν οι ισπανικές αρχές τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσάμπι Αλόνσο και ζητούν οκταετή φυλάκιση.

Απειλείται με οκταετή φυλάκιση ο Τσάμπι Αλόνσο

Ο παλαίμαχος Ισπανός φέρεται να μην έχει καταβάλει φόρους σχετικούς με τα έσοδα που έχει από τη διαχείριση της εικόνας του επί δύο χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2012, περίοδο κατά την οποία αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το θέμα του Αλόνσο ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, καθώς ο παίκτης φέρεται να μετέφερε χρήματα σε εταιρεία που του ανήκει με έδρα το εξωτερικό προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να γλιτώσει από τους φόρους.

«Δεν έχω φοροδιαφύγει ποτέ και πάντα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς τις οικονομικές αρχές της χώρας» είχε πει ο πρώην ποδοσφαιριστής όταν προέκυψε το θέμα σημειώνοντας ότι αν του ζητηθεί, μπορεί να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν σωστός στην πληρωμή των οφειλών του προς το ισπανικό δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ισπανία, έχει ζητηθεί η επιβολή ποινής φυλάκισης για τον Αλόνσο: τρία χρόνια για τις οικονομικές παρατυπίες των ετών 2010 και 2012 και άλλα δύο χρόνια για το 2011.

Επιπλέον, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.